makkelijke middag voor asc62

ASC’62 trof in FC RDC de hekkensluiter van de zaterdag 2e klasse H die tot nu toe slechts één schamel punt had behaald. Dat het voor ASC’62 een makkelijke middag zou worden leek van te voren dus al vast te staan en ASC’62 kwam ook geen moment in de problemen.

De wedstrijd was reeds na een half uur spelen beslist. Drie goede aanvallen van ASC’62 werden afgerond door Mees Bartels (’11 en ’30) en Matthijs van Gelder (’27). Het laatste kwartier van de eerste helft stokte de teller voorlopig even bij ASC’62 waardoor 3-0 tevens de ruststand was.

In de tweede helft liet ASC’62 vervolgens na om een monsterscore neer te zetten. Van het legio kansen dat de thuisploeg kreeg, benutte het er slechts twee. In de 59e minuut werd Matthijs van Gelder neergelegd in het strafschopgebied waardoor Chiel Pasman mocht aanleggen vanaf elf meter: 4-0. Tien minuten later nam Pasman een snelle vrije trap waarmee hij de verdediging van FC RDC wist te verrassen en Rick van Faassen alleen voor de keeper zette: 5-0.

Een verdiende 5-0 overwinning voor ASC’62 dat zichzelf alleen kon verwijten dat het niet vaker scoorde. Volgende week zijn de Dalfsenaren vrij en de week daarna hervatten ze vervolgens de competitie met een uitwedstrijd tegen ZAC in Zwolle.