korfballers dommerdieck winnen in friesland

Het eerste team van d’Ommerdieck heeft zaterdag haar return tegen Veenwouden met 12-16 gewonnen. In eigen huis was d’Ommerdieck eerder al met 16-8 te sterk voor de Friezen.

d’Ommerdieck ging goed van start. Door een afstandschot van Martin Altveer, gevolgd door een benutte strafworp van diezelfde Martin Alteveer en een prachtige doorloopbal van Carla Aalbers stond het al snel 0-3. Veenwouden wist twee maal te scoren, maar vervolgens choot Martin Alteveer weer raak.

Jasper Batterink maakte vervolgens een prachtige actie en zette de 2-5 op het scoreboard. Veenwouden kwam terug tot 4-6 en dit was de ruststand. 

Na rust kreeg d´Ommerdieck een vrije worp. Miranda Huzen schoot deze raak: 5-7. Veenwouden maakte nog 6-7, waarna d’Ommerdick besloot echt afstand te doen. Door scores van Van Veldhuizen, Batterink en Huzen kwam de stand op 6-10 en even later stond het 7-14.

Met nog een paar minuten op de klok stond het uiteindelijk 9-16 en was de winst voor de ploeg uit Nieuwleusen definitief binnen. De eindstand bleef uiteindelijk steken op 12-16.

Doelpunten: Martin Alteveer 5x,Carla Aalbers 3x, Miranda Huzen 2x, Stefan van Veldhuizen 2x, Jasper Batterink 2x, Gerja Eijkenaar 1x, Robert Batterink 1x. 

Zaterdag 6 februari speelt d´Ommerdieck in sporthal de Schakel tegen Spannum om 16.45 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.