Home / archiefcentraal / klankbordgroep n377 door provincie bijgepraat

klankbordgroep n377 door provincie bijgepraat

Hierin is de onderdoorgang in Balkbrug opgenomen. Tussen Balkbrug en Nieuwleusen worden de huidige oversteken fietsoversteken. De snelheid op dat traject gaat van 100 km naar 80 km en in Nieuwleusen gaat de snelheid van 70 km naar 50 km. Naar aanleiding van vragen werd aangegeven dat aan de vormgeving van de onderdoorgang niets is veranderd en blijft zoals de visualisatie op de site van de Provincie Overijssel laat zien. Op de ondernemersbeurs in 2013 heeft PBB deze visualisatie ook getoond in haar stand.

Aanwonenden van Drogteropslagen waren verontwaardigd dat de oversteek daar blijft zoals die nu is. “De provincie gaat voor veiligheid en vindt oversteken zoals bij Drogteropslagen op een 100 km weg onveilig en toch gebeurt er niets”, aldus een aanwonende. “De aanpassing in Drogteropslagen zit in het optimalisatiepakket en kan wanneer er een aanbestedingsvoordeel is misschien nog worden meegenomen”, aldus de projectmanager van de Provincie. Eveneens in het optimalisatiepakket opgenomen zijn de op- en afritten bij de N48 in Balkbrug.

PBB heeft acht fracties van de Provinciale Staten gesproken en heeft afspraken lopen met de overige drie fracties. In die gesprekken wordt duidelijk gemaakt waarom Balkbrug vindt dat de staten moeten kiezen voor het gedane voorstel. Ook de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg hebben in een brief de statenleden duidelijk gemaakt dat ook voor hen die keuze een must is en uitgebreid is met aanpassing van knooppunt Varsen.

Lees ook

Ommen presenteert sluitende begroting en is positief over toekomst

OMMEN – Burgemeester en wethouders van Ommen leggen de gemeenteraad in november een structureel sluitende …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.