is er meer ontdek het op de alpha cursus

Op de Alpha cursus worden vijftien verschillende thema’s van het christelijk geloof besproken, zoals: is er meer, wie is Jezus, bidden (waarom en hoe), hoe relevant is het christelijk geloof of hoe leidt god ons.

Tijdens de cursus maak je in tien weken kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De avonden beginnen met een maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleinere groepjes door.

Lijkt het je wat? Kom dan eerst naar de informatieavond op dinsdag 26 januari om 19.30 uur in het Hervormd Centrum en kijk zelf of het iets voor je is. Je mag ook één of twee Alpha avonden vrijblijvend bijwonen om te kijken of het iets voor je is.

Op dit moment zijn er meer dan 55.000 Alpha cursussen wereldwijd in maar liefst 169 landen. Ruim 23 miljoen mensen volgen een Alpha cursus. In Nederland is de Alpha cursus twintig jaar geleden geïntroduceerd. 210.000 Nederlanders deden de cursus.

De Alpha is voor iedereen. Voor jong en ouder en wordt gegeven in cafés, thuis, studentenverenigingen, kerken, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. Het Alpha team dat leiding geeft bestaat uit mensen die zelf een Alpha cursus gevolgd hebben.

De Alpha is een plek waar je alle vragen mag stellen. Geloven is niet alleen een verstandelijk iets. Als het verandert in een relatie, gaat het pas leven. Richtlijnen zijn geen beperkingen meer, maar aanwijzingen hoe we ons leven mogen leven.

De Alpha heeft de leiding zelf zo veranderd, zo’n andere kijk gegeven op geloven, kerk-zijn en het leven. Als je je bewust wordt van de liefde van God voor jou, die is zo geweldig groot. Dan wil je daar anderen ook deelgenoot van maken, aldus Alpha.

Er wordt de gelegenheid geboden om de Alpha op een maandagmorgen of op een dinsdagavond te volgen. Voor de jongeren is er een Alpha Youth op de zondagavond.

De Alpha informatie avond is op dinsdag 26 januari om 19.30 uur in het Hervormd Centrum. Voor informatie en opgave mag je mailen naar ina_schokker@hotmail.com , bellen naar 0529 – 456569 of kijken op www.alpha-cursus.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.