inspiratiedag hoop palliatief cafe soelaas

Café Soelaas
Palliatief Café Soelaas is een samenwerkingverband van:

  • Hospice Groep VechtZathe – Hospices in Hardenberg en Dalfsen waar in een huiselijke sfeer ondersteuning en hulp geboden wordt aan terminaal zieken en hun naasten.
  • Vechtgenotenhuis – inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten in Ommen met als doel bieden van lotgenotencontact en activiteiten in een huiselijke omgeving.
  • SPTO Vechtdal – biedt palliatieve en terminale ondersteuning in de thuissituatie aan ernstig ziekenen hun naasten.
  • Saxenburgh Groep – zorgorganisatie met aanbod van ziekenhuis-, verpleeghuis- en verzorgingshuiszorg in Hardenberg, Ommen en Coevorden

Het palliatief café is een ontmoetingsplek waar o.a. palliatief zieke mensen en hun mantelzorgers, (thuis) verzorgers en vrijwilligers die ondersteuning bieden in de palliatieve fase, elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten en informatie uitwisselen. Vandaar ook de naam van het café; Palliatief Café Soelaas. Soelaas bieden is nl. verlichting, bemoediging geven.

Hoop
Hoop in de Palliatieve zorg, hoe word daar precies mee om gegaan? Hoop en wanhoop of hopeloosheid liggen soms dicht bij elkaar, waarbij er verschillende beelden te bedenken zijn bij ‘hoop’.

  • Hoop als houvast
  • Hoop als energiebron
  • Hoop als melodie
  • Hoop als visie

In de verschillende workshops wil de organisatie iedereen die met palliatief zieken te maken heeft ‘tools’ aanreiken om hier goed mee om te gaan. Hierbij wordt een impressie gegeven van de verschillende ontspanningsmogelijkheden met ruimte voor eigen inbreng.

Programma
Workshop 1: Uit de praktijk
Erik Olsman, universitair docent en onderzoeker, gaat in gesprek over hoe je op een goede manier om kunt gaan met verschillen in hoop.
Workshop 2: Zingen
Bernard Slofstra, zangdocent, helpt je om vanuit de stiltemomenten met zingen dichter bij jezelf te komen.
Workshop 3: Creatief
Annete Wessels, trainer in creativiteit, zet hoop in beweging. Spelenderwijs tekenen voor wie niet tekenen kan.
Workshop 4: Beauty
Giny Hurink, schoonheidspecialiste, laat je zien hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf te maken en aandacht aan jezelf te geven.
Workshop 5: Schrijven
Ina Hekkert, dramadocente en schrijfster, inspireert schrijvers-in-de-dop op een unieke manier en benadert schrijven telkens weer vanuit een verrassende hoek.

Deelname uitsluitend na aanmelding vóór 27 januari 2016 via de website www.cafesoelaas.nl via de button “aanmelding inspiratiedag”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.