Home / archiefcentraal / gemeentehuis dalfsen afgeladen vol bij nieuwjaarsreceptie

gemeentehuis dalfsen afgeladen vol bij nieuwjaarsreceptie

Noten: “Het is zeer bijzonder dat vondsten zijn gedaan van duizenden jaren oude weg die mogelijk door geheel Europa heeft gelopen. Zoals nu de transportbedrijven over de Europese wegen gaan, trokken ook die bewoners over die wegen. We mogen wel trots zijn dat we bij toeval dit archeologische werk hebben gevonden.”

“Ook trots mogen we zijn op de rol die we hebben vervuld in de opvang van vluchtelingen, hoewel we het graag heel anders hadden gewild. Wij hebben getracht de mensen op een menselijke manier op te vangen, het was een bijzonder jaar”, vervolgt Noten.

Vervolgens werd nog genoemd hoe goed het met de gemeente gaat. Een belangrijk streven blijft duurzaamheid. De burgemeester sprak uit ook trots te zijn op de ontwikkelingen in Lemelerveld, het Kroonplein, de locatie Jansen waarvan de plannen zijn gepresenteerd en de overeenkomst met Tielbeke voor de uitbreiding van het bedrijf.

Nieuwleusen kwam eveneens aan bod. In 2016 is daar het plan om een eindsprint te maken in het Middengebied. 2016 is volgens Noten het jaar dat het dorp weer een kloppend hart krijgt. Hij noemde de gemeenschap een sterk georganiseerde gemeenschap met een grote saamhorigheid.

Al met al een jaar vol trots luisterend naar burgemeester Noten. 

Foto’s: Henk Gerritsen

Onderstaande nog een video van Vechtdal Leeft TV van de nieuwjaarsreceptie.

[youtube url=”//www.youtube.com/embed/VkAO4bz1l2E”]

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.