geen zendmast van vodafone in woonwijk dalfsen

Het is mij ten gehore gekomen dat de gemeente Dalfsen aan het onderzoeken is om een telecombedrijf toestemming te geven om een bijna 40 meter hoge zendmast in het zogeheten Polhaarsbosje op de speelplaats te plaatsen. Een aantal omwonenden heeft hierover een brief ontvangen. Er klinken geluiden, dat dit zeer beperkt is geweest. Inmiddels hebben de bewoners die een brief hebben ontvangen ook de andere bewoners op de hoogte gesteld. Het lijkt mij een vreemde gang van zaken dat de gemeente Dalfsen hier maar beperkte ruchtbaarheid aan geeft.

Het komt erop neer, dat er letterlijk boven de hoofden van bewoners een concurrentieslag van telecombedrijven dreigt te worden uitgevochten. De gemeente lijkt zich meer bezig te houden om dit te faciliteren, dan om dit in te dammen d.m.v. lokale wet- en regelgeving.

Plaatsing van een mast zou betekenen:

• Een lelijke aanslag op de recreatiefunctie van het bos en het leefgebied van dieren (voor de hoge mast is nodig: een grondoppervlak van ongeveer 15 bij 15 meter, een betonplaat van een meter dik, gebouwtje(-s), omgeven door hekken).
• Horizonvervuiling voor wijk en bos.
• Waarschijnlijk geluidsoverlast door fluittonen bij wind.
• Extra straling, waar mensen zowel op korte als lange termijn een scala aan klachten van kunnen ondervinden, variërend van slapeloosheid en concentratieproblemen tot kanker. Laat de gemeente zich eens verdiepen in deze materie: http://www.stralingsadviesonline.nl/stralingsadvies/page/umts_en_gsm-masten.html 
• Mogelijk negatieve gevolgen voor de waarde en verkoopbaarheid van woonhuizen.

Wat betreft de kwestie straling: er is al veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, maar zoals zo vaak wijzen niet alle neuzen in de dezelfde richting. Dit heeft te maken met de complexiteit en economische belangen. Denk bijvoorbeeld ook maar eens aan de jarenlange discussies over de opwarming van de aarde.
Nederland schijnt het hoogste stralingsniveau ten gevolge van zendmasten ter wereld te hebben. In het buitenland hanteert men uit voorzorg grotere afstanden tussen zendmasten en woon-/werkomgeving.

Medebewoners, maar zeker de bewoners van Teunisbloem 61 zijn niet gediend van een dergelijke zendmast in de directe leefomgeving van ons huis en die van medebewoners in de Teunisbloem. Hoe is het mogelijk dat de gemeente Dalfsen toestaat of overweegt toe te staan dat dergelijke wangedrochten binnen de woonomgeving geplaatst worden of geplaatst gaan worden? Daarbij ook nog eens voorbij gaat om alle bewoners in de directe omgeving te informeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.