fysiotherapie de carrousel blijft in beweging

De bewegingstuin heeft een aantal doelen, aldus Erik Viscaal (eigenaar Fysiotherapie de Carrousel). “In deze tuin hebben wij de mogelijkheid om de manieren van bewegen in onze praktijk uit te breiden. Er is een loopbrug, 2 grindpaden, een stepbank, een trap, een evenwichtsbalk, battle rope, een basketbalnet en verschillende toestellen. Daarnaast hebben wij de beschikking over een scootmobiel en zijn er hindernissen waarop scootmobiel bestuurders een scootmobiel training kunnen volgen. Onder andere een kantelbrug is een van de obstakels.”

“Een ander belangrijk doel en misschien wel het belangrijkste en mooiste doel is: eenzame (oudere) mensen uit hun sociale isolement halen middels beweging”, vervolgt Erik. “Er is een flink aantal ouderen die niet meer buiten komen, weinig contacten hebben en weinig bewegen. Het is aangetoond dat bewegen en sociale contacten zorgen voor een langere levensduur en natuurlijk voor leefplezier! Wij bieden deze ouderen de mogelijkheid in groepsverband bij ons te komen bewegen. Op deze manier blijft men vitaal en bouwt men ook weer een sociaal netwerk op.”

Door lokale samenwerking met verschillende instanties hoopt Erik de groepen vol te krijgen en ervoor te zorgen dat de ouderen in onze samenleving vitaler worden. Volgens huisarts Bert Lock een unieke kans om als oudere op een plezierige manier en onder deskundige begeleiding te trainen en te bewegen, waarbij de sociale contacten enorm belangrijk zijn.

Zoals wethouder Ko Scheele aangaf in zijn toespraak: ‘’Het wordt de hoogste tijd dat we gezondheid gewoon gaan vinden!” De samenwerking met het Vechtdal College is hier een mooi voorbeeld van. Fysiotherapie de Carrousel biedt leerlingen die geblesseerd de gym lessen moeten missen de gelegenheid toch te komen bewegen. Deze leerlingen komen tijdens de reguliere gymlessen naar Fysiotherapie de Carrousel om zo toch aan hun dagelijkse beweging te komen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.