fraaie overwinning asc62

De temperaturen worden inmiddels weer wat hoger maar de mensen die vanmiddag in Dalfsen aanwezig waren bij ASC’62 – DZC’68 zullen voornamelijk warm zijn geworden van de wedstrijd. ASC’62 ontving in DZC’68 de nummer vier van de ranglijst van de zaterdag 2e klasse H, waar de Dalfsenaren op plek negen stonden. Dit verschil op de ranglijst wist ASC’62 vanmiddag echter goed te verbloemen.

ASC’62 kwam goed uit de startblokken en jaagde DZC’68 goed af. DZC’68 kwam hierdoor in de beginfase niet goed in hun spel en ASC’62 kwam na tien minuten spelen zelfs op voorsprong, waarbij de scheidsrechter wellicht een klein juichmomentje had. Matthijs van Gelder werd namens ASC’62 namelijk onderuit gehaald en waar de scheidsrechter zeker had kunnen fluiten besloot hij de voordeelregel toe te passen. Dit bleek achteraf een uitstekende beslissing want Jorden Volkerink kon vervolgens namens ASC’62 de 1-0 binnenschieten.

DZC’68 trok hierna ten aanval en voor ASC’62 lag er ruimte in de omschakeling. Voor rust maakte ASC’62 hier twee keer uitstekend gebruik van in de persoon van Matthijs van Gelder. Hij ontsnapte twee keer aan zijn tegenstanders en bleek vervolgens niet meer te achterhalen. Van Gelder tilde de score daardoor hoogstpersoonlijk naar 3-0 door doelpunten in de 34e en 41e minuut. Met deze riante 3-0 voorsprong ging ASC’62 echter niet rusten. Op slag van rust wist Wout Blasman namens DZC’68 nog het net te vinden waardoor beide ploegen met een 3-1 ruststand de kleedkamer opzochten.

Na de rust was DZC’68 de betere ploeg al waren er over en weer kansen te noteren. Zo kopten de bezoekers op de lat maar was het wederom ASC’62 dat scoorde. Een vrije trap viel over de verdediging van de bezoekers heen en Waldo van Bruchem zette zijn hoofd ertegenaan: 4-1. DZC’68 stelde echter alweer binnen vijf minuten orde op zaken en brachte marge al snel weer terug naar twee: 4-2.

Een kwartier voor tijd werd een speler van DZC’68 onderuitgehaald in het strafschop gebied van ASC’62 en de bezoekers hoopten op een strafschop. De scheidsrechter besliste echter anders en liet doorspelen. DZC’68-speler Jordi Worm was hierop zijn frustratie niet de baas, trapte na en kon met een directe rode kaart het veld verlaten. Ondanks het numerieke overwicht kreeg DZC’68 nog kansen op de 4-3 maar met hier en daar wat kunst en vliegwerk bleef de ASC’62 verdediging overeind waardoor de 4-2 overwinning een feit was.

Een enerverende middag op sportpark Gerner in Dalfsen met drie welkome punten voor ASC’62. Volgende week speelt ASC’62 wederom thuis en ontvangt dan hekkensluiter FC RDC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.