Home / archiefcentraal / expositie natuur door fotoclub dalfsen

expositie natuur door fotoclub dalfsen

De variatie van de 30 geëxposeerde foto’s is zeer uiteenlopend. Zowel macro- als micro-opnames geven datgene weer, wat de natuur de mens te bieden heeft. Vaak sfeerbepalende en ook verwondering wekkende beelden van het ‘ongewone’ in de natuur. Datgene wat niet altijd door iedereen wordt opgemerkt, maar wat op de foto’s vaak opvallend scherp naar voren komt. Vormen en lijnen, door de natuur voort gebracht, die meer laten zien dan uitsluitend beelden van het standaard ‘groene denken’.

Het oog van elke individuele fotograaf doet geheel specifieke en eigen waarnemingen van hetgeen hij ziet. Waarnemingen die vervolgens worden vastgelegd door de camera. Water en regen, licht en donker, zaden en pitten, planten en dieren en afwisselende seizoenen zijn de beelden die de onderlinge binding weergeven van het totale begrip ‘natuur’. Microbeelden van het leven in de natuur en brede, bijna alles omvattende macrobeelden van opvallende elementen in specifieke landschappen.

Het geheel van de expositie kan worden samengevat als de bundeling van de vergankelijkheid tussen het nieuwe leven en het sterven in de natuurlijke cyclus van de vier jaarlijkse seizoenen.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.