expositie heileuvers schilderijenhuis dalmsholte

Diverse technieken en materialen zorgen voor een boeiend geheel. Tonnie Spruiijt zoekt in haar werk naar de gang van het bestaan, de geheimzinnigheid daarvan en de verwondering daarover. Dit thema probeert zij tot uitdrukking te brengen in haar schilderijen. Hester Jans verstaat de kunst van het aquarelleren als geen ander. Zij hanteert de techniek die in de 17e en 18e eeuw gebruikelijk was; het opbouwen in verschillende lagen. De natuur is vaak haar inspiratiebron. Door gebruik van penseel en verf probeert ze op de juiste manier het licht te vangen. In de subtiele techniek van het aquarelleren met zijn haast tere transparantie kan ze haar fascinatie volledig kwijt. De derde kunstenaar in de rij is de Dalfser Lillian Werdmuller. Zij volgde vele lessen bij onder andere Art Partout in Deventer. Lillian haar stijl is realistisch waarbij vooral het stedelijk landschap haar interesse heeft. Licht is ook bij haar een thema in menig schilderij. Op een bijzondere manier weet ze de helderheid van licht te vangen als geen ander.

Het schilders-trio schildert minimaal eenmaal per week gezamenlijk, ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen stijl maar wel allemaal als elkaars leermeester. Alle drie hebben plezier in het schilderen en dat spat er vanaf. Kortom een expositie die niet aan uw aandacht mag ontsnappen. De expositie is nog te bezichtigen tot 29 februari van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00, zaterdag van 9.00 tot 17.00. Dinsdag en zondag gesloten. Kijk op www.heileuver.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.