Home / archiefcentraal / erepenning voor klaas oldenkamp

erepenning voor klaas oldenkamp

Klaas Oldenkamp heeft de erepenning ontvangen voor zijn buitengewone inspanningen als vrijwilliger voor mensen met een beperking. Klaas Oldenkamp strijdt al jarenlang voor de rechten van gehandicapten en heeft, mede vanuit zijn eigen situatie, veel gedaan om hen bij de samenleving te betrekken. Oldenkamp was van 1998 tot 2010 lid van de gemeenteraad voor de PvdA. Gedurende deze periode was hij adviseur van het OOG (Ommer Overlegorgaan Gehandicaptenbeleid). Na het beëindigen van het lidmaatschap van de gemeenteraad was hij
tot eind 2015 voorzitter van het OOG en lid van de Wmo-raad vanuit het OOG.

Burgemeester Mark Boumans: “Klaas is door een ongeluk gehandicapt en zit hierdoor al jarenlang gekluisterd aan zijn rolstoel. Zijn gezondheid wordt minder, maar ondanks dat is hij altijd bezig met thema’s op lange termijn. Hij is er altijd eerst voor de ander en dan pas voor zichzelf, dat maakt hem erg waardevol. Klaas is daarnaast bijzonder scherp, maar weet hierin altijd de maat te houden. Hij doet zijn werk met een twinkeling in de ogen, is rechtstreeks en open en ook vaak enorm humoristisch. Daarom gun ik hem de erepenning van harte.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.