Home / archiefcentraal / dalfsen wordt steeds veiliger

dalfsen wordt steeds veiliger

Burgemeester Han Noten is blij met de verkregen cijfers: “Het blijft een momentopname, want dit soort cijfers hangen vaak van toevalligheden aan elkaar. Het kan al veel schelen als een bepaalde groep inbrekers jouw gemeente als werkterrein uitkiest. De cijfers zijn dan ook geen garantie voor de toekomst.”

“Om te beginnen hebben veel inwoners fors geïnvesteerd in inbraakpreventie, mede naar aanleiding van voorlichtingsavonden over dat onderwerp. En ik zie nog maar weinig huizen waar het echt pikkedonker is als de bewoners niet thuis zijn. De politie heeft geflyerd daarmee en ook die actie heeft vrucht afgeworpen. Daarnaast blijken WhatsApp-groepen te leiden tot een veel grotere alertheid in de buurt. Met name in Ankum en Oudleusen bleek dit goed te werken.”

Noten vertelt dat verder ook extra controles zijn uitgevoerd. “Bijvoorbeeld in bepaalde wijken in Nieuwleusen waar inwoners verdachte auto’s zagen rondrijden.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.