Home / archiefcentraal / concert meesters en gezellen in grote kerk dalfsen

concert meesters en gezellen in grote kerk dalfsen

Het concert in Dalfsen is onderdeel van een serie van negen concerten, die verder allemaal in steden als Amsterdam, Utrecht, Maastricht en dit keer ook Groningen plaats vinden. Het project is een initiatief van de zangpedagoog Geert Berghs en de Letse dirigent Kaspars Putninsh. Het is bedoeld om jonge, veelal als solist opgeleide zangers en zangeressen te scholen in het ensemble zingen volgens het aloude principe van de Meester als leraar en de Gezel als leerling.
Inmiddels weten we, na twee keer een subliem concert te hebben meegemaakt in Dalfsen, dat het om een zeer getalenteerde groep jonge zangers gaat: de Gezellen. Zij worden bijgestaan door de Meesters: vier ervaren zangers van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam. Twee koren die tot de top van Nederland behoren.

Dit keer staat deze combinatie onder leiding van een van de meest toonaangevende koordirigenten van dit moment, de Letse dirigent Sigvards Klava. Klava is een meester in het kneden van de koorklank, in vocale nuances en het verwezenlijken van een bijna mystieke verhevenheid in zijn interpretaties.

Voor de liefhebbers van koormuziek is dit concert een buitenkans. Op het programma staan ondermeer werken van Alfred Schnittke, Kurt Nystedt, Max Reger en Arvo Pärt. Een groot deel van het door Klava samengestelde programma betreft de nimmer aflatende wens in een vreedzame wereld te leven.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.