Home / archiefcentraal / bente hulst en lara paarhuis voorleeskampioenen ommen

bente hulst en lara paarhuis voorleeskampioenen ommen

Bente Hulst
Bente Hulst nam het in de middagsessie op tegen vijf andere kandidaten, allemaal meisjes dit jaar. Bente koos een zeer grappig fragment uit het boek ‘Matilda’ van Roald Dahl, ze startte sterk en wist haar prettige manier van voorlezen tot het einde vol te houden. Met goede tempowisselingen en een super mimiek wist ze de deskundige onder voorzitterschap van Hans Voskamp te overtuigen. De jury was unaniem in haar beslissing om dit natuurtalent door te sturen naar de regioronde. Ook voor de overige kandidaten waren er complimenten. Alle voorlezers zijn al kampioen geworden op hun school, dat was aan het voorlezen te merken.

Lara Paarhuis
Lara Paarhuis nam haar toehoorders mee naar een indrukwekkende gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog. Het ontroerende fragment uit ‘Het kindertransport’ van Fedor de Beer was pittig, de rust en de kracht waarmee Lara het voorlas deed het publiek verstillen. De jury was zeer onder de indruk van haar optreden en was beslist in haar keuze om Lara naar de regioronde door te laten gaan. Ook in de avondsessie complimenten voor de overige kandidaten, het is te merken dat er op de scholen in Ommen veel wordt (voor-) gelezen. Verder was de jury zeer tevreden over de keuze van de fragmenten.

Wild Card
Na afloop van de twee sessies besloot de jury alsnog een derde kandidaat aan te wijzen voor de regioronde op 25 februari in Ommen. Sophie van der Veen van CBS De Hoekstee uit Beerzerveld krijgt de kans zich ook in de regioronde te bewijzen. Haar enthousiaste voorlezen van een aangrijpend fragment uit het boek Kampioen van Corien Oranje ontlokte de jury de uitspraak dat het leek alsof Sophie het zelf beleefd had. Een zeer verdiende wild card voor deze voorlezer.

Voor de winnaars was er een oorkonde, een tas, een bos bloemen en een boekenbon namens de landelijke organisatie. Alle overige deelnemers kregen een oorkonde als herinnering.

De petje-op-petje-af-quiz werd gewonnen door Dhr. Van ’t Erve namens CBS De Ichthus uit Lemele en Mw. Dogger namens CBS De Schakel uit Beerzerveld.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.