beleef het agnieten college in nieuwleusen

De kinderen uit groep acht mogen binnenkort een keuze gaan maken voor hun middelbare school. Tijdens de Open Lesdag kunnen de basisschoolkinderen sfeer proeven op het Agnieten College. Overdag zijn er korte lessen en een rondleiding. ’s Avonds staat de school ook bol van de activiteiten, op het gebied van musical, sport, drama en techniek. Ouders en kinderen kunnen deze avond echt kennismaken met de school: van ieder vak is er een activiteit, alle docenten zijn aanwezig en ook huidige leerlingen dragen een steentje bij aan het Open Huis. Vanaf 18.30 uur zijn ouders en kinderen van harte welkom.

Onderwijs
Het Agnieten College sluit met haar onderwijs aan bij de veranderende maatschappij .Er worden in de 21e eeuw andere vaardigheden van mensen verlangd. Daar moet het onderwijs op inspelen. Zo staan computervaardigheden, samenwerken, presenteren en het stimuleren van een onderzoekende houding centraal in het onderwijs. De leerlingen kunnen aan de slag met een 3d-printer en ze leren een robot programmeren voor de LEGO League. De leerlingen van het Agnieten College hebben vaste lestijden. Ze gaan iedere dag van 8.15 uur tot 15.00 uur naar school en hebben geen tussenuren. De school biedt voor alle leerwegen (VMBO, havo, atheneum) de onderbouw aan. Voor de leerroute VMBO-tl kan er ook examen gedaan worden in Nieuwleusen. De afgelopen twee jaar was het slagingspercentage voor het VMBO-tl 100%.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.