Home / archiefcentraal / belang van voetzorg vaak onderschat

belang van voetzorg vaak onderschat

Sinds 2002 is Nanda pedicure aan de Bolsterslag in Nieuwleusen. Na een tijdelijke stop door een verhuizing naar het buitenland is zij begin 2015 weer begonnen met praktijken, en om zichzelf op te waarderen heeft ze het afgelopen jaar de opleiding tot medisch pedicure gevolgd waardoor ze nu allround pedicure is, inclusief aantekening voor de risicovoet.

“Het behandelgebied van de voet is zeer divers; schimmelnagels, ingroeiende nagels, eelt, likdoorn, wratten of een gewone ontspannende onderhoudsbeurt. Zolang het met de voeten te maken heeft ben je bij mij aan het juiste adres”, aldus Nanda van Spijker.

Wat Nanda opvalt is dat er veel vrouwen in haar praktijk verschijnen en relatief weinig mannen: “Je voeten laten behandelen is niet slechts een vrouwending, voor de man is de voet net zo belangrijk. Neem bijvoorbeeld voetballers; die krijgen regelmatig te maken met een trauma-nagel, dit is een nagel die blauw raakt door het balcontact op de schoen. Ook het ontstaan van een schimmelnagel ligt hiermee op de loer. Deze klachten zijn te verhelpen door een bezoek aan mijn pedicurepraktijk, waardoor de prestaties op het veld weer hervat kunnen worden zonder pijn. En vergeet daarbij ook de werkschoenen niet, daar hebben voeten ook veel in te verduren.” Vochtige schoenen door slechte ventilatie of transpiratie zijn een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Verweking van de huid kunnen ook allerlei klachten opleveren.

Ook voor heren zijn gelnagels heel normaal. “Een gelnagel is niet te onderscheiden van een echte nagel, waarom zou je met lelijke (mycose)nagels lopen in je teenslippers als het ook met een mooie strakke nagel kan?” Met LCN Wilde Pedique Silver kunnen schimmelnagels gemaskeerd en behandeld worden.

“Gemiddeld lopen we in ons leven tweeënhalf keer de aarde rond, zo’n 100.000 kilometer. De auto krijgt ieder jaar een groot onderhoudsbeurt, waarom zou je deze zorg ook niet aan je voeten verlenen?” Dus trek je stoute schoenen aan en maak een afspraak bij de pedicure. Schamen voor je voeten is niet nodig, aandacht hebben voor je onderdanen is noodzakelijk.

Kijk op pedicure-nandavanspijker.nl voor meer info en de webshop. Om de opening van de nieuwe webshop te vieren is er nu tijdelijk de volgende actie (valentijnstip): Bij aankoop van een waardebon voor een volledige voetbehandeling krijg je een aanvullende paraffine behandeling gratis.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.