Home / archiefcentraal / atleten aco van elderen kleuren podia rood

atleten aco van elderen kleuren podia rood

Op oudjaarsdag werd in Den Ham de Midwinterloop gehouden op een mooi wegparcours, georganiseerd door de omnivereniging Sportlust uit Vroomshoop. Hier was tweemaal een podiumplek voor ACO op de 1500 meter. Giorgis Kampman werd eerste in 5.06 en Ruben Koppelman pakte de derde plaats in 5.45.

Bij de middenafstand, de 5300 meter, kon Nick Marsman het tempo hoog houden, hij passeerde als eerste  de finish in een rappe 17.51. Marije Dankelman scoorde ook het goud bij de senioren, zij finishte in 21.07. Ook Gerda Willems, weer terug van een knieblessure, pakte het zilver in haar master-klasse in een 25.01. De 10000 meter bij de dames was het Yvonne Meijer die overall won. Ze greep direct de kop en scoorde goud in een snelle 40.23. Bij de mannen-senioren gaf Danny Koppelman een stukje hardlooples en scoorde goud in een zeer snelle 32.48. Ook zijn broer Ruben bracht het tot een podiumplaats en werd netjes derde in 38.10.

Almelo
In Almelo werd volgens de traditie ook het oude jaar uitgeluid met een cross. Hilco Huisjes, de enige ACO’er, werd knap derde op de 8000 meter in een rappe 30.10. Suzan Ruitenberg werd knap derde bij de SCC in Heeten op haar 2500 meter in 11.22. Bij de RABO-loop in Glanerbrug finishte Robert Gerritsen op de derde plaats in 16.44.

Zaterdag 2 januari, bij de Snertloop in Nieuwleusen, kon Yvonne Meijer haar geluk niet op. Ook daar scoorde zij een eerste plek op de 5000 meter in 19.11. Ook de derde plaats was voor ACO. Tineke Schutte, nog maar kort bij ACO, liep een nette 24.04 en pakte daarmee tot haar grote verrassing brons. Haar dochtertje Marlon finishte net naast het podium. Zij werd vierde op haar 1100 meter in 5.17.

Dortmund
Als voorbereiding voor het NK-indoor in februari in het Omnisport in Apeldoorn was een aantal ACO-atleten in de Helmut Kornig-Halle in Dortmund aanwezig voor een testwedstrijd. Ilona Hogenkamp verbeterde haar PR op de 60 meter sprint naar 8.72 en met verspringen naar een 4.25 meter. Ook Emilie Corbeth pakte twee PR’s. Bij de 60 meter sprint finishte ze in 8.71 en bij het verspringen sprong ze 4.37 meter.

Ingmar Bouwman zat bij het verspringen net tegen zijn PR aan, zijn verste sprong: 5.21 meter. Techneut en werper Bjorn Groot wilde zijn sprintkwaliteiten testen en kwam tot 9.29 op de 60 meter en 29.03 op de 200 meter. Jari Kouwen ging tevreden naar huis met twee PR‘s, hij sprintte op zijn 60 meter naar 8.22 en de 200 meter in 25.67. Nick Marsman scoorde 4.17.40 op zijn 1500 meter en bezette hiermee de eerste plaats. Op de 800 meter liep Giorgis Kampman, na een jaar blessureleed, naar de tweede plaats in 2.06.87.

 

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.