Home / archiefcentraal / adegeest en westerhof in achterhoede nk allround

adegeest en westerhof in achterhoede nk allround

Paulien Westerhof en Loes Adegeest uit Dalfsen zijn dit weekend in de achterhoede geëindigd op de NK Allround in Thialf in Heerenveen. Adegeest eindigde als vijftiende, Westerhof als 21e. Wel was er weer een persoonlijk record voor Adegeest. Ze reed de 1500 meter in 2.03.26, goed voor een veertiende plek. Westerhof finishte in 2.05.97 en werd daarmee 21e op de afstand. Antoinette de Jong won de NK Allround, gevolgd door Annouk van der Weijden en Linda de Vries.

De Stokvisdennen stuurden ons een verslag van het afgelopen weekend van de Dalfser dames:

‘Na drie dagen genieten van het applaus in Thialf, zit het NK allround erop voor A-junior Loes Adegeest en A-senior Paulien Westerhof van de Stokvisdennen. Adegeest, schaatsend voor Regionaal Talent Centrum Oost, reed na een redelijk begin op vrijdag, met 41,55 op de 500 meter en een wat teleurstellende 18de plaats, zowel op zaterdag als zondag mooie persoonlijke records. Westerhof, uitkomend voor Team East, begon met 41,98 en een 24ste plek. Op de drie kilometer haalde Adegeest drie seconden van haar bijna twee jaar oude record af en kwam uit op 4:21,38, ook deze tijd goed voor een 18de plaats. Westerhof reed op deze afstand eveneens een pr, zij kwam uit op 4:25,24 en een 20ste plaats. Op zondag stond de 1500 op het programma, van beide dames een sterke afstand. Adegeest werd hierop mooi 14de en snelste junior in een nieuw pr van 2:03,26. Zij sloot haar eerste senioren allroundtoernooi af met een mooie 15de plaats totaal. Westerhof eindigde zowel op de 1500 meter als totaal als 21ste met 2:05,97.

Voor Adegeest staan binnenkort nog het NK marathon en allround voor de junioren op het programma. Op het allroundtoernooi zullen de tickets voor het WK junioren in Changchun in China verdeeld worden.’

Lees ook

Overijsselse Golfkampioenschappen in Ommen groot succes

OMMEN – Op Hooge Graven Golfclub Ommen werden 3 oktober de Overijsselse Golfkampioenschappen gehouden. Door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.