Home / archiefcentraal / a slagwerkensemble sdg ommen naar nk

a slagwerkensemble sdg ommen naar nk

Ter voorbereiding organiseert SDG Ommen op donderdagavond 28 januari tevens een concert in het verenigingsgebouw aan de Korenmolen 20 te Ommen. Naast het A-slagwerkensemble van SDG Ommen verzorgen ook de malletband van Oranje Bolsward en het B-slagwerkensemble van SDG Ommen een optreden. De drie ensembles staan onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma. Het concert op donderdagavond 28 januari begint om 20.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Tijdens het NK speelt SDG Ommen de volgende werken: Santorini van de Griekse pianist Yanni in een arrangement van Alfred Willering, Gaelforce van Peter Graham in een arrangement van Menno Bosgra, Atlantis van Menno Bosgra en Schindler’s List in een arrangement van Theo van Kruistum. Dit laatste werk zal in samenwerking met violiste Chloë Elsenaar worden gespeeld.
SDG Ommen wist zich voor het NK in Assen te plaatsen door een prachtig resultaat te behalen tijdens het concours op 14 november in Drachten. In Assen nemen de slagwerkers uit Ommen het in de hoogste divisie op tegen slagwerkensembles uit Doornenburg, Gendt, Delfzijl en Elspeet.

Kijk voor meer informatie op www.sdgommen.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.