4h abs en ovc21 zetten slechte reeks voort met gelijkspel 2 2

ABS heeft door een late tegengoal de thuiswedstrijd tegen OVC’21 niet weten te winnen: 2-2. Desondanks stijgt de ploeg in de ranglijst van de klasse 4H van de tiende naar de negende positie. OVC blijft op de elfde plek staan. De doelpunten werden gescoord door Nick Zandman, Koen Daman (OVC’21), Roy Bos en Michiel ten Dam (ABS). Hiermee zetten beide ploegen een lange reeks zonder overwinning voort. ABS wist door het gelijkspel voor de 4e keer niet te winnen. De reeks van OVC is nog dramatischer. De voorgaande 6 wedstrijden werden allen verloren. De laatste overwinning dateert alweer van 18 oktober 2015: 4-1 winst tegen FC RDC.

Martin Dollenkamp, de trainer van ABS, vond het een zure nederlaag. De Bathmenaren begonnen niet goed aan de wedstrijd. Dollenkamp: “Aan de bal waren we gewoon niet goed. Toen kwamen we op 1-0 achterstand uit een vrije trap die goed werd binnengekopt door één van die grote knapen (Nick Zandman, red.). In de rust moesten we dat recht zetten en er voor zorgen dat we feller zijn en korter op zitten.” In de tweede helft wist ABS de achterstand om te buigen in een voorsprong. “Dat was verdiend”, aldus Dollenkamp, “want wij waren beter.” Bij een 2-1 voorsprong voor ABS kreeg OVC in de slotfase een ‘onbegrijpelijke’ penalty tegen. “Volgens de scheidsrechter was het een handsbal, maar ik kon het niet zien. De jongens in het veld snapten er ook niets van”. Koen Daman pakte het cadeautje namens OVC uit.

Dollenkamp wil dat zijn elftal in de rest van de competitie meer rendement uit de wedstrijden kan halen en een eventuele voorsprong langer kan vasthouden. “We moeten ervoor zorgen dat we vaker aan de goede kant van de score komen te staan en zo een aantal plaatsen gaan klimmen in de ranglijst”, aldus Dollenkamp. Daar kunnen ze mee beginnen in de uitwedstrijd tegen Haarle die volgende week zondag op het programma staat.

OVC’21-trainer Nico Kats vond de 2-2 ‘een terechte uitslag met een kleine opmerking’. Hij vind dat zijn elftal er voor de pauze meer dan 1 doelpunt had moeten scoren. “Maar we gaan met een 0 voor de tegenstander de rust in en dat is voor ons in dit stadium belangrijk. Na de rust ging ABS iets anders spelen waar we meer moeite mee hadden”. Na de twee goals van ABS stuurde Kats ‘een paar goede frisse jongens’ het veld in. Mede daardoor kregen zij meer de overhand met onder andere de strafschop als gevolg. Over de penalty heeft de oefenmeester ook wat te vertellen: “Ik stond er dichter bij dan de trainer van ABS. Op het moment dat Robin van Beek in het strafschopgebied zijn tegenstander voorbij glipte, stuiterde de bal wat op, en de verdediger toucheerde hem licht. Daardoor raakte Van Beek uit balans omdat hij niet meer kon uithalen op 10 meter van het doel. Naar mijn idee is het dus een terechte penalty”.

Volgende week zal de ploeg van Kats op zoek gaan naar de eerste driepunter sinds lange tijd. Dan wacht namelijk de uitwedstrijd tegen Diepenveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.