25 jarig jubileum vrouwenensemble quodlibet

Quodlibet ontstond als kerkkoor maar in de loop van de jaren werd het repertoire breder en veelzijdiger. Twee van de jubilerende leden, destijds bestuursleden, vertellen van de leemte tussen het jeugdkoor en het dameskoor en herenkoor. Zo ontstond een koor voor jongvolwassenen met Wim van Lenthe als dirigent. Aanvankelijk vrouwen en mannen, maar bij mannen bleek na een paar jaar onvoldoende belangstelling. De vrouwen en Wim gingen door. “Ons eerste lied was ‘Vrede’ “, weten ze nog. Quodlibet ging haar naam, wat betekent ‘van alles wat’ steeds meer eer aan doen.

“Quodlibet telt nu 21 leden”, vertelt voorzitter Margret Boksebeld, “ze komen uit Vilsteren of zijn op een of andere wijze met Vilsteren verbonden”. “Onze kracht is dat we van zingen houden en dat zo goed mogelijk willen doen. We kiezen ons repertoire zorgvuldig in overleg met Wim. Het moet bij ons passen maar we schromen niet om ons door verschillende stijlen uit te laten dagen. Verder is de onderlinge verbondenheid en gezelligheid erg belangrijk”.

Voor Quodlibet staat 2016 geheel in het teken van het jubileum. Voor de leden worden leuke festiviteiten georganiseerd. Hoogtepunt wordt het jubileumconcert op 29 oktober. Aan het programma wordt momenteel hard en enthousiast gewerkt. Op 29 oktober laat Quodlibet haar publiek graag zien waar 25 jaar zangplezier toe leidt en wat ze in huis heeft. Noteer daarom deze datum vast in je agenda. Quodlibet heet iedereen van harte welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.