zvo 1 boekt fijne overwinning

In de laatste officiële competitiewedstrijd van het jaar was FC Almelo 1 de tegenstander. ZVO had thuis weliswaar met 5-1 gewonnen, maar die overwinning was enigszins geflatteerd. Almelo was destijds een sterke ploeg met veel individuele kwaliteit, maar ZVO won toen als collectief. Een recept dat de Ommenaren ook dit keer moesten gebruiken om de knappe eerste seizoenshelft een vervolg te geven. Een klein primeurtje voor de ploeg uit Ommen, voor het eerst werd er gespeeld in de nieuwe rode uitshirts van sponsor Café de Herberg.

In het hypermoderne IISPA-topsportcomplex brengt FC Almelo om 20.30 het balletje aan het rollen. Met veel beweging en hoge druk zetten ze ZVO in de beginfase met de rug tegen de muur. Het lukt de uitploeg niet echt om van de goal af te spelen, waardoor de 1-0 toch valt. Een kleine domper voor ZVO, maar binnen enkele minuten weet R. Biemans dankbaar gebruik te maken van een foutje van de keeper, 1-1. De Ommenaren komen wat beter in het spel en komen er af en toe gevaarlijk uit. IJzebrink krijgt een aardige kans, na een goedlopende aanval, maar zijn poging gaat jammerlijk over. Even later lukt het ZVO toch om de 1-2 te maken. Horsman geeft de bal op de middenlijn mee aan Bolks, vanaf de zijkant stuit Bolks eerst nog op de keeper, maar in de rebound moet de Almelose keeper zich toch gewonnen geven. Daarna krijgt Almelo weer het betere van het spel, maar via de counter krijgt ZVO de grotere mogelijkheden. Toch lukt het geen van beide ploegen om voor rust nog te scoren.

Tweede helft
Na rust lukt het wel. Bennemeer legt het balletje met een heerlijke uitgooi op het hoofd van Horsman die de bal voldoende van richting verandert om de 1-3 op het bord te zetten. IJzebrink krijgt daarna de mogelijkheid om de marge nog verder te vergroten, maar zijn volley gaat naast. Door een verdedigende fout wordt Almelo toch weer in het zadel geholpen, Bennemeer weet de 2-3 niet te voorkomen. De thuisploeg wordt vervolgens nog verder in het zadel geholpen, door een arbitraire dwaling. Rensink houdt lichtjes vast, maar toch fluit de scheids voor een – zo denkt iedereen – vrije trap. Tot ieders verbazing (ook aan de kant van Almelo) legt de scheids echter de bal op de stip, ondanks het feit dat de overtreding meters buiten de cirkel wordt gemaakt. Deze buitenkans weet Almelo te verzilveren, waardoor de 3-3 een feit is.

Even lijkt ZVO bestolen te worden, maar via een harde en lage vrije trap weet R. Biemans de 3-4 binnen te schieten. Almelo probeert nog een slotoffensief op te zetten met een veldspeler op doel, maar de grootste kansen zijn in de slotfase toch voor ZVO. De poging van R. Biemans, van eigen helft, strandt echter op de paal. Ook M. Biemans weet niet raak te schieten, waardoor de spanning voelbaar blijft. Toch krijgt Almelo geen uitgespeelde mogelijkheden meer. De scheids fluit voor het einde van de wedstrijd en dus wint ZVO al voor de negende keer (overwinning op LZV wordt na terugtrekking van LZV echter niet meegeteld in de competitie) dit seizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.