Home / archiefcentraal / zvo 1 blijft maar punten pakken

zvo 1 blijft maar punten pakken

Met 0 punten en een behoorlijk aantal doelpunten tegen, bezet FC Eibergen de ondankbare elfde plek. Door het wegvallen van LZV, telt de hoofdklasse G nog 11 teams. Voor de meeste ploegen die bovenin meedraaien, betekent dit dat de winstpartij op LZV vervalt. Voor Ruurlo is het uitvallen van LZV wel een opsteker, door hun opgeheven verlies tegen de ploeg uit Lichtenvoorde komen ze de top 3 binnen en staan ze in puntenaantal gelijk met ZVO.

Deze verandering verandert echter niets aan het feit dat ZVO gewoon de 3 punten moet pakken tegen de hekkensluiter. Toch lijkt dit in het begin van de wedstrijd niet zo ‘gewoon’ te worden. De spits van Eibergen schiet bij een van z’n eerste balcontacten de bal kiezelhard de kruising in, 1-0 Eibergen. Een begin waar ZVO weinig rekening mee heeft gehouden en dus is het voor de uitploeg even zoeken om goed in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk verwerkt IJzebrink een afvallende bal knap tot doelpunt en geeft hij de Ommenaren het goede voorbeeld met zijn gelijkmaker, 1-1.

Het is het begin van een reeks kansen waarbij ZVO soms verzuimt in de eindpass of in de afronding. Toch weet R. Biemans met een sleepbeweging ZVO op een 1-2 voorsprong te zetten. Bolks volgt niet veel later met de 1-3, waarbij de keeper in de korte hoek wordt gepasseerd. Later volgt de 1-4 van R. Biemans die de bal keurig laag in het netje plaatst. Eibergen komt er ondertussen niet aan te pas en geeft veel ruimte weg. Die ruimte zorgt er voor dat ZVO meerdere keren kan aanvallen met een mannetje meer. Op die manier valt ook de 1-5, Bolks wil Rensink bedienen bij de tweede paal, maar zijn voorzet wordt door een verdediger aangeraakt en verwerkt tot eigen doelpunt. Een marge van 4 en een monsterscore lijkt in de maak, bij een 1-5 ruststand.

Maar na rust worden de Ommenaren nog slordiger in de afronding en krijgt Eibergen zowaar wat mogelijkheden. De 2-5 valt, waarbij Bennemeer voor het eerst in drie jaar, er op z’n zachtst gezegd ‘niet zo lekker bij zit.’ Het geeft Eibergen weer wat geloof, maar M. Biemans trapt dat geloof snel de grond in na een goedlopende aanval. 2-6. Toch lukt het de Ommenaren niet om de pot dicht te houden en komt Eibergen nog terug tot 4-6. Dichterbij komen ze niet, want Bolks en R. Biemans tekenen voor treffer 7 en 8 en brengen de eindstand op 4-8.

Volgende week vrijdag staat er weer een kraker op het programma. Tegenstander is dan FC Almelo, zij draaien net als ZVO bovenin mee.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.