Home / archiefcentraal / zeven nieuwe taalvrijwilligers bij taalpunt hardenberg

zeven nieuwe taalvrijwilligers bij taalpunt hardenberg

Het Taalpunt in de bibliotheek helpt mensen bij lezen en schrijven. Als je een formulier moet invullen, als je een afspraak wilt maken met de gemeente, UWV of andere organisatie: lezen en schrijven hoort er bij. Denk aan een dokters- en apothekersbezoek. In al deze gevallen is het belangrijk dat je goed kunt lezen wat er bedoeld wordt en dat je zelf kunt aangeven wat er speelt. Iedereen die hulp bij het verbeteren van eigen vaardigheden kan gebruiken, kan terecht bij het Taalpunt.

Hanneke Ardesch, de taalpuntdocent die zitting heeft in de bibliotheken in Dedemsvaart en Hardenberg, gaat na wat iemand wil leren en welke lesstof daarvoor nodig is. Ze koppelt taalvrijwilligers en cursisten aan elkaar, zodat er optimaal ingespeeld kan worden op de behoefte van de cursist. Een veilige, vertrouwde leeromgeving, waarin betrokkenen zich begrepen voelen is van groot belang.

Via samenwerking met De Stuw en vele andere bedrijven en organisaties wordt voortdurend gekeken naar mogelijke cursisten en de optimale aanpak om hen te kunnen helpen. Voor cursisten gaat er vaak een wereld open als ze de drempel overgestapt zijn: “We hebben het gevoel weer mee te tellen!”

Van 18 december 2015 tot dinsdag 19 januari 2016 is het Taalpunt in Hardenberg en Dedemsvaart gesloten. Alle vragen die in die periode binnenkomen, krijgen na 19 januari de juiste aandacht.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.