wonen in residentie slingerdael

Oosterdalfsen krijgt straks de primeur van Nederland. ‘Samen Aangenaam Ouder Worden’ realiseert in de nieuwbouwwijk een woon-ontzorgresidentie. Vitale ouderen bepalen binnen de residentie zelf hoe ze hun ‘ouder worden’ vormgeven. Met ondersteuning van vele ontzorgdiensten die worden aangeboden door de ontwikkelaar die ook de exploitatie van Residentie Slingerdael op zich neemt. “Doordat wij de exploitatie zelf op ons nemen, kunnen we garanderen dat de residentie straks precies aansluit op de eisen en wensen van onze doelgroep”, aldus Matthijs Wolters, Formule Manager. “Die eisen en wensen toetsen wij actief bij onze (toekomstige) bewoners.”

Naast de ontzorgdiensten, focust de Samen Aangenaam Ouder Worden op innovatieve oplossingen in het appartement. “Huisautomatisering maakt het leven gemakkelijker en onzichtbare voorbereiding op een eventuele zorgvraag geeft rust aan de bewoners”, zegt Matthijs Wolters. De ca. 60 appartementen, verdeeld over drie paviljoens, is standaard voorzien van huisautomatisering en is onzichtbaar voorbereid op til- en steunfaciliteiten. Als er een zorgvraag ontstaat dan zijn er, zonder dat het de bewoner extra geld kost, aanpassingen te activeren. Wolters: “Niet nodig, is niet zichtbaar. Dat is ons credo waar we rekening mee houden bij de bouw. Daarom voelen de bewoners in Residentie Slingerdael zich straks echt thuis.”

Verhuur
De circa 60 appartementen van Residentie Slingerdael zullen worden verhuurd. “Op dit moment leggen we de laatste hand aan de plattegronden van de appartementen. Tijdens de informatieavond op 17 december willen we de geïnteresseerden graag hierover informeren”, zegt Sanna Weustink, die niet hoeft te klagen over het aantal geïnteresseerden, “Er is erg veel animo voor Residentie Slingerdael, dat toont aan dat dit een goed antwoord is op de vernieuwde woonvraag van de vitale senior.”

Aan de Welsummerweg wordt op dit moment hard gewerkt aan de realisatie van een modelwoning. “We willen de toekomstige bewoners graag laten proeven hoe het wonen in een appartement van Samen Aangenaam Ouder Worden is. Door op locatie een modelwoning te realiseren bieden we die mogelijkheid, geheel vrijblijvend”, aldus Sanna Weustink. De modelwoning wordt van alle gemakken voorzien. Het wordt een replica van de appartementen die uiteindelijk in Residentie Slingerdael worden gerealiseerd. In de komende maanden zal Samen Aangenaam Ouder Worden verschillende keren een open dag organiseren.

Informatieavond
De start van de bouw van Residentie Slingerdael staat gepland voor medio 2016. Voor die tijd start Samen Aangenaam Ouder Worden met het verhuren van de appartementen. Op donderdag 17 december vindt een informatieavond plaats. De inloop is vanaf 19.30 uur in het Pluscafé van de Trefkoele+ aan de Ruigendoornstraat 108 in Dalfsen). Aanmelden voor de informatieavond kan via www.slingerdaeldalfsen.nl of 026-3706807.