Home / archiefcentraal / whatsapp groepen houden ommen veilig

whatsapp groepen houden ommen veilig

Er wordt gebruik gemaakt van een chatgroep met de actieve bewoners van een specifieke buurt of wijk. Via een dergelijke groep wisselen zij dan onderling snel en gemakkelijk informatie uit over een verdachte situatie of personen die zij signaleren in de eigen buurt of wijk. Dit met als doel de plannen van bijvoorbeeld inbrekers te verstoren.

Uiteraard bestaat Ommen Alert niet om de politie te vervangen. De plaatselijke politie en wijkagent lezen wel mee, zodat zij altijd weten wat er speelt en mogelijke criminelen sneller gepakt kunnen worden. Maar dit betekent niet dat een Ommen Alert groep bedoeld is om de politie te alarmeren (of te vervangen). Bij situaties die je niet vertrouwt bel je altijd en direct 112.

Doel
Het hoofddoel is om criminele activiteiten te verstoren. Maar uiteraard ook om bijvoorbeeld extra op te letten bij vermiste of gezochte personen. Ben je 18 jaar of ouder en wil je mee werken aan een veilige woon- en leefomgeving door middel van WhatsApp? Meld je dan direct aan via www.ommenalert.nl. Daar vind je ook de algemene regels en het protocol.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.