Home / archiefcentraal / wandel mee met de midwinterhoorntochten

wandel mee met de midwinterhoorntochten

Wat is er mooier dan te weten dat je op zeer oude grond wandelt? Dit voorjaar zijn door opgraving gebruiksvoorwerpen gevonden ten noorden van de Vecht, in Oosterdalfsen, uit de tijd van de hunebedbouwers. De zogenaamde Trechterbekercultuur. 

Tijdens de wandeling hoor je de Midwinterhoornblazers uit Dalfsen en is er op de verschillende rustpunten zang, dans, en muziek. Ook geven de midwinterhoornblazers op het laatste rustpunt een demonstratie winterhoorn maken en kan je een poging wagen om geluid uit de hoorn te krijgen.

Afstanden
Je kan kiezen tussen drie afstanden afstanden. de 8, de 13 en de 20 kilometer. Voor de 8 en 13 kilometer kan je starten tussen 10.30 en 13.00 uur, voor de 20 kilometer tussen 9.00 en 11.00 uur. Als je de 13 kilometer in een samengestelde groep onder leiding van een gids wilt wandelen, dan is het verzoek je daarvoor vooraf op te geven. Dat kan via 06-48434468 of info@greenshoes.nl. Voor individuele wandelaars is, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen inschrijving meer nodig.

De kosten voor deze wandelingen zijn €6,50 per persoon. Dit is inclusief twee consumptiebonnen en een geschreven route per afstand. De consumptiebonnen zijn op de rustpunten inwisselbaar voor erwtensoep, glühwein, koffie/thee, chocolademelk en ranja. Kinderen tot 12 jaar mogen zonder kosten meewandelen, mits ze worden begeleid door een betalende oudere. Wandel je met Nordic Walking stokken, dan zijn de routes zeker allemaal goed begaanbaar. Ook je trouwe viervoeter is van harte welkom, mits aangelijnd. Er is gratis vervoer van en naar het station Dalfsen, middels een pendeldienst.

Info
Kijk voor meer informatie op www.greenshoes.nl of neem contact op met info@greenshoes.nl / 06-48434468.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.