waardevolle boeken binnengebracht bij kringloopwinkel

Piet Kalteren, de vrijwilliger bij de kringloop die de boeken onder zijn beheer heeft, stelt dat de doos al apart was gezet door een van de medewerkers die de spullen in ontvangst neemt. “Die had waarschijnlijk al het vermoeden dat deze serie boeken iets speciaal was. Het gebeurt wel eens vaker dat er een speciaal boek tussen zit die meer waard is dan de normale boeken die we binnen krijgen.”

Kalteren herinnert zich een boek van Marten Toonder over Tom Poes, die ook enkele tientjes heeft op gebracht. “Dit is echt iets voor een verzamelaar. Normaal neem ik een doos mee en rubriceer ik ze om ze bij de juiste categorie te zetten in de winkel. Het gaat nu wel over een andere categorie qua waarde en uniciteit.”

1923 tot 1929
Het is een collectie oude boeken uit de periode van 1923 tot 1929. Het zijn drie verschillende soorten gebonden boeken, bestaande uit een serie van vijf reclameboeken, boeken over drukkerijen en Duitse boeken. In de boeken van de drukkers staat vermeld: ‘Officieel orgaan van de federatie van het boekdrukkersbedrijf 1929.’ De Duitse boeken zijn maandbladen uit 1926: Deutsche Drucker. Deze serie bevat een aantal zeldzame affiches en er zijn boeken die over reclame gaan.

Om duidelijkheid over de waarde van deze collectie te krijgen heeft de kringloopwinkel inmiddels contact gezocht met Richard Backers van De Witte Ganzenveer uit Zwolle, een antiquariaat uit Zwolle. Kalteren over het bezoek van Richard Backers aan de kringloopwinkel: “Hij heeft de boeken bekeken en veel foto’s heeft gemaakt. Uit zijn reactie blijkt dat het om een bijzondere vondst gaat. Hij gaat proberen de boeken in eerste instantie via zijn website en marktplaats voor de kringloopwinkel te verkopen. De vondst is echt iets voor een verzamelaar, maar of die zich snel aanbiedt is afwachten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.