Home / / vrijwilligers kinderboerderij winnen vrijwilligerspluim ommen

vrijwilligers kinderboerderij winnen vrijwilligerspluim ommen

De vrijwilligers en het bestuur van Kinderboerderij Ommen, brachten door allerlei acties, waaronder het benaderen van potentiële sponsors, al bijna de €50.000,- bijeen die nodig is voor de inrichting van de nieuwe kinderboerderij, de stallen en de weilanden. Reden genoeg voor de jury om ze te belonen met een nominatie.

Ook tot de genomineerden behoorden Geertje en Willem Zandman, die al zo’n vijftien jaar lang elke avond de rommel opruime rond ‘het Tippie’ en zich al jarenlang inzetten voor de hervormde kerk van Beerzerveld. De vrijwilligers van openluchtzwembad Olde Vechte waren eveneens genomineerd. Door gezamenlijk de schouders eronder te zetten, zorgden zij ervoor dat het bad open bleef, terwijl sluiting dreigde.

Pluim
De Vrijwilligerspluim is in het leven geroepen om het vrijwilligerswerk in gemeente Ommen in positief daglicht te stellen. Door jaarlijks een Vrijwilligerspluim uit te reiken, wil de gemeente Ommen laten zien dat ze trots is op haar vrijwilligers en dat ze het lokale vrijwilligerswerk enorm waardeert. Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de leefbaarheid van en de recreatie in Ommen.

Fotograaf Bernard Jans was maandagavond aanwezig bij de uitreiking.

Lees ook

Erwin Nyhoff te gast in Behind the Music

REGIO – Na de vorige editie met Hendrik Jan Bökkers van de dialectrockband Bökkers staat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.