vilsteren geniet van levende kerstwandeltocht

Vilsteren kon op Tweede Kerstdag genieten van de Levende Kerstwandeltocht. Maar liefst 1.400 wandelaars liepen mee.

Gedurende een avondwandeling van een uur door de bossen van Vilsteren konden de deelnemers het kerstverhaal beleven. Herders met hun schapen en ezels, soldaten te paard, een engel, de ster, de drie koningen en tot slot Maria, Jozef en het kindje Jezus in de kribbe lieten de mystiek van kerst in de harten voelen.

De bijna 1.400 deelnemers waren vooraf verdeeld in groepen en ondergingen het Kerstverhaal, samen met de verteller en de hekkensluiter , in stilte. In de wensboom voor de kerk werden de wensen van velen opgehangen. In de viering begin januari worden deze wensen aan de voorganger aangeboden.

De circa honderd vrijwilligers waren in staat om alles tussen 16.30 en 22.00 uur in goede banen te leiden. Het initiatief van deze Levende Kerstwandeltocht is ruim 20 jaar geleden genomen. En ook nu weer gaat de totale opbrengst van naar het restauratiefonds van de St. Willibrordus kerk in Vilsteren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.