Home / archiefcentraal / vele tientallen schrijvers op amnestys schrijfmarathon 854 brieven

vele tientallen schrijvers op amnestys schrijfmarathon 854 brieven

Met een resultaat van 854 brieven kijkt de werkgroep Dalfsen terug op een zeer succesvol verlopen Schrijfmarathon. In Nieuwleusen werd al vanaf 14.00 uur ijverig geschreven in de rust van de Openbare Bibliotheek. Tot 20.30 uur kwamen daar circa 30 brievenschrijvers, die met elkaar een kleine 100 brieven schreven.

In de Trefkoele+ in Dalfsen opende Dorothé Brinkman om 18.00 uur de Schrijfmarathon. Vanaf dat moment werden in een sfeer van grote saamhorigheid brieven geschreven om een daad te stellen tegenover mensenrechtenschendingen. In het PlusCafé kon de sfeer wat levendiger zijn. Onder begeleiding van live-muziek en met deskundige tips van Fysiotherapie Dalfsen hielden vele tientallen schrijvers de pennen langdurig in beweging.

Ook handbaldames van Sercodak leverden, tussen twee trainingen door, een bijdrage aan deze serieuze kwestie. Basisscholen De Spiegel en De Bonte Stegge leverden ook ruim honderd brieven aan. Speaker Henk Borgmeijer praatte de avond op een ontspannen wijze aan elkaar. Tegen 22.30 uur stond de teller in Dalfsen en Nieuwleusen samen op 854 brieven, een fractie meer dan vorig jaar.

Het werk van Amnesty International is dus nog altijd actueel en breed gedragen. Met brieven vraagt de organisatie al jarenlang met succes om vrijlating van gewetensgevangenen en het stoppen van mensenrechtenschendingen. Ook geven brieven hoop aan de slachtoffers van mensenrechtenschendingen.

Dit jaar boekte Amnesty International al voor aanvang van de Schrijfmarathon succes, doordat het echtpaar Yunus in Azerbeidzjan één dag ervoor was vrijgelaten. Daardoor kon één van de zes doelen van de schrijfactie vervallen. Kijk voor meer informatie op www.amnesty.nl/schrijfmarathon en www.dalfsen.amnesty.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.