veldzicht balkbrug organiseert kerstmarkt

Voor de zesde keer wordt in Balkbrug de link naar de landloperskolonie gelegd in samenwerking met medewerkers uit Veldzicht en vrijwilligers van de Historische Kring Avereest. Zij bevolken de straten in Balkbrug in kledij uit begin 1800. Daarmee bekrachtigtVeldzicht de rijke historie van de tbs-kliniek en de directe omgeving van de landloperkolonie.

“In tegenstelling tot wat op social media wordt beweerd, vindt dit jaar wél de jaarlijkse kerstmarkt plaats”, zegt Koos Koster, coördinator Dagbesteding in Veldzicht. “Dit jaar heeft de kerstmarkt voor ons een bijzonder tintje, omdat het de laatste keer is dat we als tbs-kliniek
de markt organiseren. We schatten in dat de nieuwe patiëntgroepen andere producten maken dan de afgelopen jaren. Eigenlijk is de kerstmarkt van dit jaar een laatste kans om de goederen te kunnen kopen die door tbspatiënten van het afgelopen jaar zijn gemaakt, en daar is altijd een grote vraag naar geweest.”

Artikelen
Op de kerstmarkt in FPC Veldzicht kunnen bezoekers naast hapjes en drankjes allerlei artikelen vinden, zoals handgemaakte kaarten, siersmeedwerk, schilderijen, vogelhuisjes, pindakransen, kerstdecoratie, houten speelgoed en kaarsen. Ook zijn kraampjes van kunstenaars uit de regio aanwezig die hun kunst verkopen. De oliebollenkraam is van de partij en medewerkers maken een lekkere pan met soep.

De kerstmarkt is bedoeld om vanuit de dagbesteding patiënten van alle afdelingen bij dit evenement te betrekken. Bezoekers van de kerstmarkt kunnen op deze manier kennismaken met de producten die patiënten kunnen maken. Bezoekers van de kerstmarkt wordt gevraagd zoveel als mogelijk te voet of met de fiets te komen. Er is beperkte parkeerruimte tegenover FPC Veldzicht op de parkeerplaats en in de
woonwijk op de aangegeven plekken.

Locaties
De kerstmarkt wordt op woensdag 9 december van 18.30 uur tot 20.30 uur gehouden bij FPC Veldzicht, te bereiken via de ingang aan de Veldzichtlaan 1, naast Huize Erica. Ook aan de Boslaan is van 18.00 tot 21.00 uur een kerstmarkt. De Veldzichthoeve doet dit jaar niet mee, vanwege het kleiner worden van de organisatie en de verandering van patiëntgroepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.