vechtdal centraal te gast bij bnr nieuwsradio

Vechtdal Centraal krijgt vanavond bij BNR Nieuwsradio ruimschoots de gelegenheid haar journalistieke visie uit te leggen. Het was BNR opgevallen dat de Centraal-kranten, sites en social media in Salland, Deventer, Vechtdal er goed in slagen lokale journalistiek te bedrijven en dat daar blijkbaar toch wel een boterham mee te verdienen is.

BNR is een zender voor ondernemers, dus gaat hun interesse vooral uit naar de voordelen die ondernemers bij Vechtdal Centraal hebben. Vanavond gaat hoofdredacteur Harrie Kiekebosch bij BNR – dat aanwezig is bij Nieuw Roeterts Hof in Diepenveen – uitleggen dat dat komt vanwege de grote groep mensen die we dagelijks aan ons binden. “Wij zorgen iedere dag voor een marktplein vol met mensen, dan ben je wel gek als ondernemer als je daar je marktkraam niet neerzet”, is een slogan die de media-adviseurs van ons gebruiken. Omdat Vechtdal Centraal niet alleen een site, niet alleen een krant of niet alleen social media zijn, maar omdat we het allemaal zijn, is de kans wel heel groot dat een ondernemer altijd zijn doelgroep kan bereiken.

Blijft natuurlijk de vraag hoe het komt dat we iedere dag de markt vol weten te krijgen met onze bezoekers. Dat heeft er mee te maken dat we proberen in onze onderwerpkeus vooral te kijken naar wat er in de samenleving leeft. Het gaat ons er niet om wat politici op hun agenda hebben staan, het gaat ons er om wat de burger op zijn agenda heeft staan. Daarnaast werken we graag samen. Met de lokale omroep bijvoorbeeld, maar ook met de bevolking zelf: we vragen iedereen mee te doen met ons. Zodat we er niet zijn vóór, maar vooral ván de regio. Harrie Kiekebosch: “Als iedereen met ons meedoet, hoeven wij zelf geen keus te maken waar we wel en waar we niet wat mee doen. Want dan kunnen we namelijk álles doen. Is het niet in de krant, dan is het wel op de site of via onze social media.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.