usv tweede na gestolen overwinning

De thuisploeg daarentegen had vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Kitapci uit Oldenzaal moeite om in haar ritme te komen. De keren dat het wel druk op de achterhoede van ABS zette werd het meteen dreigend. Dat had in de 29e minuut ook succes. Chiel de Weerd kon van zo’n twintig meter vrij oprukken en aanleggen. Op zijn daverende schot had keeper Jelmer Welgraven geen verweer, 1-0. Het elftal van hoofdtrainer Martin Dollenkamp moest na deze achterstand op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor kreeg USV in de omschakeling de mogelijkheid om scherp te counteren. Dat leverde een paar gevaarlijke momenten voor het doel van Welgraven op maar tot scoren kwamen de blauwwitten niet.

In de tweede helft probeerden de mannen uit Bathmen met gevarieerd spel de defensie van USV te ontregelen. Toch waren het in die fase de ‘bewoners’ van sportpark Hulsterlanden die de beste kansen kregen. Rick Timmerman en Ron Meijerink stuitten bij hun doelpogingen op Welgraven. Bas Brinkman groeide hierna uit tot een ware kwelgeest van zijn directe tegenstander Bas Chierandjoe. In de 64e minuut kwamen de gasten verdiend op gelijke hoogte doordat Chierandjoe zich heel simpel liet verschalken door Brinkman. Het was daarom een koud kunstje voor de gevaarlijkste speler van ABS om de gelijkmaker op het scorebord te laten aantekenen, 1-1.

Hierna golfde het spel op en neer. Een geweldig schot van Niek Hamers belandde na een prachtige aanval op de lat van Bathmen en de verdediging van USV moest een aantal keren aan de noodrem trekken om een doelpunt van ABS te voorkomen. Toen bijna iedereen zich al had neergelegd bij een 1-1 eindstand mocht aanvoerder Kay Huzen in de 88e minuut op randje strafschopgebied nog één keer aanleggen voor een vrije trap. De specialist krulde de bal op voortreffelijke wijze in de linker bovenhoek van het doel, 2-1. In de resterende minuten hielden de USV’ers het hoofd koel en werd de overwinning over de eindstreep getrokken.

Door deze zege klimt USV naar de tweede positie in de Vierde Klasse H. De ploeg haalt Dalfsen en Lettele weer in. Zondag spelen de Nieuwleusenaren uit tegen FC RDC uit Deventer. De wedstrijd op sportcomplex Borgele begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. van Rootseler.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.