Home / archiefcentraal / usv koploper na zege bij fc rdc

usv koploper na zege bij fc rdc

“Anders dan de 1-2 uitslag doet vermoeden had RDC op haar eigen sportcomplex Borgele weinig in de melk te brokkelen tegen een sterk opererend USV. Dat het slechts bij deze magere eindstand bleef was misschien wel de verdienste van de ervaren doelman Anco Jansen van ’t Laar. Hij behoedde zijn team een groot aantal keren voor een zware afstraffing. USV was gedurende het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij.

In de eerste helft creëerde het een drietal uitstekende kansen maar Rick Timmerman, Tim Bouwman en Ron Meijerink vonden de ervaren Jansen van ’t Laar op hun weg. De thuisploeg stelde daar qua aanvallende acties bitter weinig tegenover. En als de Deventenaren wel in het strafschopgebied van de Nieuwleusenaren kwamen dan vond men de, onder leiding van Martijn Verburg en Martijn Scheper, foutloos spelende defensie op hun weg.

Meteen na rust sloeg USV genadeloos toe. Een aanval uit het boekje via Sander Schaeffer en Ron Meijerink werd in de 48e minuut op voortreffelijke wijze bij de eerste paal door Rick Timmerman afgerond, 0-1. Drie minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. De uitstekend spelende Sander Schaeffer bediende Tim Bouwman op maat die Jansen van ’t Laar op zijn geplaatste schuiver kansloos liet.

Omdat RDC op zoek moest naar de aansluitingstreffer ontstond er veel ruimte in de verdediging van de gastheren. Dat gaf USV de mogelijkheid om nog verder afstand van de Deventer formatie te nemen. Dat verzuimden de mannen van coach Theo van ’t Zand een aantal keren en daarom kwam het een minuut voor tijd bijna nog in de problemen toen Niek Ekkelenkamp in het strafschopgebied een overtreding op zijn tegenstander beging. De door Luca Sanna genomen penalty werd in eerste instantie nog knap door Scheper gekeerd maar in de rebound was hij kansloos, 1-2. Verder lieten de blauwwitten het niet komen en daarom kon het met een dik verdiende overwinning huiswaarts keren.

Zondag staat de inhaalwedstrijd tegen Diepenveen op het programma. Om 14.00 uur wordt er op sportpark Hulsterlanden afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter S. Pothoven.”

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.