uit hei en dennen waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe

Het zijn de laatste dagen van een roerig jaar. We kijken terug op veel droevig nieuws. De treurnis van mensen die op de vlucht zijn voor geweld en oorlog en het probleem dat Europa heeft met het opvangen van al deze mensen. Zij hopen hier een veilige haven te vinden. Aanslagen in Parijs en andere steden, er heerst angst om dat wat er nog kan komen………………

Maar kijken we in onze eigen gemeente Ommen en Dalfsen, dan heerst hier nog een betrekkelijke rust. Zeker, wij moesten in Ommen afscheid nemen van een geliefd en betrokken burgemeester, dat deed pijn. Maar kijk eens wat er hier tot stand is gebracht! Ommen is in één jaar nog mooier geworden. We hebben de plannen gelezen, brochures ingekeken, maar……hadden we ooit verwacht, dat ons centrum zo fraai zou worden?

Rotondes aangelegd, huizen gebouwd, kale lelijke plekken opgeschoond, gazons en bloemperken aangelegd. En alles zò, dat we toch door alle bouw- en straatwerkzaamheden op de plaats van bestemming kwamen. Het overdekt podium bijna voltooid, de mooie Vecht boulevard. Pet af gemeente Ommen!!!!

We hebben hier een flink aantal vluchtelingen uit Syrië en Eritrea tijdelijk gehuisvest zonder enige wanklank van de bevolking. Zoveel Ommenaren die zich inzetten om hen te verwelkomen en te ondersteunen. Je ziet velen al fietsen en blij reageren op een hartelijk woord of glimlach.

Het was een goed familiejaar voor Gerrit en mij. We hebben twee families, die gezond en tevreden het jaar doorkwamen. Mijn vierde kleinzoon werd in februari in Friesland geboren. Onze kinderen en kleinkinderen zijn gezond, en dan ben je RIJK.

Vriendschappen zijn er bijgekomen, andere vriendschappen zijn versterkt. En hoe zoiets gebeurt? Door met mensen om je heen te praten, die
ook weer vrienden hebben die je leert kennen. Ook door gebruik te maken van facebook. Ik ken veel mensen, die vinden dat dit niet de manier is om vrienden te maken. Dan bestrijd ik, het is juist DE manier. Je kunt toch niet ergens aanbellen en vragen “hebt u in uw vriendenkring nog een plekje voor mij?” Met velen heb ik fijne contacten, die echt als vriendschap voelen.

En vriendschap is een groot goed. Je hoort er bij, telt mee, mag nieuwe mensen leren kennen. Daar wordt iedereen gelukkiger van. Echt waar!

Ik wens u allen een gezond en gelukkig nieuwjaar.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.