Home / archiefcentraal / uit hei en dennen veerkracht

uit hei en dennen veerkracht

Lang lang geleden ben ik, samen met andere directieleden van ons bedrijf getest op mijn leiderscapaciteiten. Ik ben geen held in die dingen. Je weet niet wat er uitkomt. Mijn zelfbewustzijn zakt op zo’n moment enorm. Nu komt het dus aan het licht, ten overstaan van iedereen, nl. “Antoinette is een vriendelijke vrouw, alleen jammer dat ze er niets van bakt”.

Alle jaarlijkse omzetverhogingen met dito schitterende balansen tellen dan niet meer mee. Welnee, dat was ik toch niet…….. dat waren die fantastische medewerkers. Dat was gewoon geluk hebben.

Gelukkig hoefde ik geen touwtjes te ontwarren of afgrijselijke hoeken in cirkels te krijgen, niets van dat alles. Er kwamen wat cases voorbij en gesprekken met analytici. Al met al een mooie dag, maar wat komt er uit hè! Daar moet je altijd lang op wachten, want eerst krijgt de concern leiding te lezen wat voor vlees ze in hun directiekuip hebben. Met andere managers nog eens contact opgenomen, hoe zij er over dachten. Niemand riep “appeltje eitje”. Er hangt namelijk nogal wat van af. Mag je vanaf de maand erop in een Handyman winkeltje je geluk proberen, of word je tot assistent van de chef verpakking gebombardeerd?

Eindelijk is het moment daar. Hoe kijken de wijze mannen naar je, wat weten zij allang en moet jij nog aanhoren en welk gezicht ga je trekken bij naderend onheil. Ik beloofde mezelf charmant lachend het oordeel aan te horen en ze te belonen met een begrijpende blik, zodat er geen ongemakkelijke situatie zou ontstaan.

En ach, wat er dan aan euforie over je heen komt als ze je uitleggen hoe zeer ze vereerd met je zijn en je in het testrapport o.a. leest dat je een directeur bent met veerkracht. Dat je, in welke omstandigheid dan ook overeind blijft. Nieuwe krachten ontwikkelt, andere markten aanboort, horizons verbreedt en mensen meetrekt met je enthousiasme.

Bij alles wat in mijn leven wel eens tegenzit (en geloof me, dat is vele malen gebeurd) kan ik terugvallen op die veerkracht, ook in mijn persoonlijk leven. Hoe ik hier nu op kom? Ik zocht naar oude foto’s voor de familiestamboom. En daar zat dit dus tussen.

Het is Kersttijd. De Kerstmarkt in Ommen was intens gezellig, succesvol en vrolijk. Zoveel blije gezichten van oud en jong. We hadden er lente temperaturen bij. De winkels tot 9 uur geopend,

Ik wens u allen gezegende gezellige kerstdagen.

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.