uit hei en dennen kerstvoorbereidingen

Sinterklaas heeft ons verlaten en eindelijk mag nu de kerstverlichting aan. Nou ja, eindelijk. In September zie je de eerste kerstspulletjes al in de winkels. Dit jaar is het in huize Hei en Dennen anders dan alle vorige jaren. Wij zijn gaan minderen. Ik had er de kracht niet meer voor………..en wat was verloofde verheugd over mijn beslissing. Senioren bezig met het plaatsen van figuurtjes in een berg sneeuw, heeft zijn bekoring verloren. Voordat alle spulletjes uit de kelder zijn gehaald is al een karwei. Veel mensen vinden het jammer, omdat het hele huis op een Dickens verhaal leek, zelfs als je langs ons huis kwam.

Twee kleine boompjes staan nu voor het raam en wat kleine versieringen rond kast en op tafels. Wel voorzien van veel verlichting, het is immers ook een feest van de geboorte van Jezus. Het schijnt niet helemaal op die datum te zijn geweest, maar een kniesoor die daar op let. Je kunt ook het feest van het licht vieren en gewoon fijn met familie of vrienden bij elkaar zijn. Wij hebben onze gezamenlijke kinderen niet opgezadeld met het ‘bij papa of mama moeten zijn’. Er zijn immers ook meer dagen tussen kerst en oud en nieuw.

Met onze Zonneclub hebben we al een verrukkelijk kerstdiner beleefd. Wat zaten we feestelijk aan, aan het diner zeg. Wij doen dit al vele jaren. Helaas hebben we al vaak afscheid moeten nemen van dames die ons ontvielen. Wij zaten nu met z’n achten aan tafel. Ik heb wel eens het idee, dat dames en/of heren clubs hun langste tijd hebben gehad. Sinds we met z’n allen whatsappen, facebooken, tinderen en twitteren etc, lijken we het persoonlijke een beetje te vergeten. Zelfs telefoneren wordt minder. “Ik app je wel even” roepen we enthousiast. Ja, telefoongesprekken kunnen oeverloos worden hè! Alles moet sneller en daardoor vaak onpersoonlijker.

De gezelligheid van clubs werkt nog wel bij ouderen. En dat is ook begrijpelijk. Het is een jachtige wereld, waarin de werkenden en gepensioneerden een totaal ander leven hebben. Ze begrijpen elkaar niet meer en raken gefrustreerd naar en over elkaar. Om clubs overeind te houden worden het vaak gemengde clubs. Voor jongeren uitdagend, voor de senioren minder. Kerken lopen leeg, daar zie je vaak slechts grijze koppies. Het is een moderne tijd, met kansen en mogelijkheden voor ieder mens, die niet bij de (oude) pakken neer gaat zitten.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.