Home / archiefcentraal / uit hei en dennen column schrijven

uit hei en dennen column schrijven

Veel mensen vragen mij hoe ik iedere week weer aan een onderwerp kom om een column van 400 woorden te schrijven. En dan denk ik aan columnschrijvers, die iedere dag iets moeten leveren. Zij kunnen reageren op berichten uit de hele wereld.

Ik vind altijd een onderwerp waar ik op door kan borduren. Wel moet ik oppassen mij niet te herhalen. Er gebeurt natuurlijk iedere dag wel iets, denk maar aan de lange verhalen die we delen met gezin, vrienden en familie. Met mijn zussen kan ik uren vullen en als Gerrit daarna vraagt wat we zo lang hebben besproken, bedenk ik, tja, waar hadden wij het over? Nu we allemaal een smart of I phone hebben appen en berichten wij wat korter, het scheelt tijd. En wat doen we met die tijd? Dan checken we onze berichten, facebook, nieuws en journaals. Daar gaat veel tijd in zitten hoor.

Er zijn mensen die het leven nu veel onpersoonlijker vinden. Ik hoor daar niet bij. Wat een weelde om foto’s, verhalen, grapjes, nieuwtjes zomaar te vinden op dat kleine apparaatje. Ik heb meer contacten dan OOIT. Ik leef met mensen mee, die ik helemaal niet persoonlijk ken, maar die me toch dierbaar zijn. Ook heb ik er leuke vriendinnen door gekregen, die ik regelmatig tref. Schoolvriendinnen van lang geleden gevonden op facebook, mijn dierbare ex schoonfamilie, waar ik verhalen en foto’s van krijg. Wat een rijkdom zeg.

Zo was ik vorige week op bezoek bij dominee Kobes, n.a.v. een facebook verhaal van mij. Voor diegenen die het niet weten, ik schrijf dagelijks over mijn belevenissen en overpeinzingen.

Wat een plezierige wijze man is Gerrit Kobes zeg! Wij hebben weliswaar verschillende opvattingen over het leven, maar we respecteren dat met veel liefde en respect. Zo zijn er onderwerpen over hemel en hel. Hoe kom je in de hemel? En wat zijn de beweegredenen om in de hel te moeten. Dat moet ik niet zo zwart/wit zien vindt dominee Kobes.

Ook bespraken wij de wijze waarop in Ommen vroeger over de zondag werd gedacht. De stilte, de kerkgang, binnenblijven. Wandelen mocht wel. Geen ijs kopen, uit eten gaan, tv, radio, auto, fiets, zwembad en andere wereldse zaken. Wachten tot het maandag wordt. Het eeuwig leven moest verdiend worden.

Kijk nu eens…………en dan denk ik…………waarom verwachten wij, dat het nu wel mag zonder repercussies. Denkt u dat ook wel eens????

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.