Home / archiefcentraal / toerclub dalfsen sluit jaar af met grandioze derdekerstdagrit

toerclub dalfsen sluit jaar af met grandioze derdekerstdagrit

“Zondagmorgen 27 december. Het oeroude Sallandse landschap ligt er doodstil en verlaten bij. De zomers zo talrijke toeristen zijn in geen of wegen te bekennen. Het vee staat op stal, de boeren zitten aan het ontbijt of aan een vroege koffie. Een enkele keer wordt de serene stilte doorbroken door het klagelijke getoeter van een midwinterhoorn, maar die wordt niet beantwoord. De aole roop werkt nog niet in deze vroege ochtenduren. De meeste blazers liggen nog op een oor. Met de kerstdagen zijn ze helemaal losgegaan en de komende dagen moeten ze weer overal opdraven. Vandaag even kalm aan.

Maar wat zien we daar door de kale takken flitsen? Een lang, vrolijk geel-blauw lint van fietsende mannen en vrouwen. Daar is de Toerclub Dalfsen bezig met zijn traditionele Derdekerstdagrit! Een prachtige zwerftocht door het winterse landschap van het Vechtdal, Salland of het aangrenzende Drenthe, zo nu en dan met sneeuw en ijs, dit jaar lijkt het in de natuur wel Pasen! Maar stil en rustig is het wel en er hangt een mystieke sfeer in deze dagen tussen kerst en oud en nieuw. Het organisatiecomité, bestaande uit Jan Ardesch, Martin Broeks en Henk van Marle heeft een prachtige tocht uitgestippeld die de deelnemers langs veelal volkomen onbekende paden via Heino en Raalte naar Nieuw Heeten voert om daarna via Hellendoorn en de Lemelerberg terug te keren naar Dalfsen.

Koffie met appelgebak is er in Raalte, soep met broodjes bij Luttenberg en een hamburger en een drankje bij de uiterst gezellige nazit in het eigen clubhuis. En ook dit jaar zijn alle deelnemers het er over eens: er is geen leukere en effectievere manier om de nadelige gevolgen van de kerstdagen weg te werken dan een relaxte mountainbiketocht in de eigen schitterende omgeving. Ze hebben een topdag gehad.”

Lees ook

S.V. Nieuwleusen JO11-2 kampioen

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 18 december speelde S.V. Nieuwleusen JO11-2 in Zwolle de kampioenswedstrijd tegen SVI. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.