tip van jan oostewechel verlaat je ego en maak ruimte

Jan Oostewechel: “Het mooie van terugkijken en vooruitkijken is dat je elke keer hoopt dat de toekomst het beter doet dan het verleden. Vaak blijkt dat de wens der gedachte. De harde realiteit is meestal anders.” Want neem de verstikkende regels in het oerwoud van de huidige bureaucratie. Oostewechel wordt daar terugkijkend en vooruitblikkend niet vrolijk van.

Jan schreef het afgelopen jaar enkele opiniestukken waarin telkens de boodschap was geweven dat de samenleving het heft in eigen handen moet nemen. Hij pleitte voor een eigen Vrijstaat in elke gemeente.

Vrijstaat Luttenberg in de gemeente Raalte vond hij een mooi voorbeeld. “En zie daar: zondag bleek uit de opinie van Herman Holtmaat dat ze in Luttenberg deze vrijstaat al vorm aan geven zijn met ‘De Parel van Salland.’ Ik schreef ook een stuk over zelfvoorziening op gebied van energie en zag naar tevredenheid dat er een begin gemaakt is de huidige regels in de gezondheidszorg te versoepelen en te versimpelen.

Maar ik zag ook rechtsongelijkheid ontstaan in 2015 vanwege de overheveling van zorgtaken naar gemeentes. Als je er van afhankelijk bent, maakt het ineens uit in welke gemeente je woont…

Verdeel en heers was ook op veel grotere schaal zichtbaar. De bevolking in het Midden Oosten en Afrika is op drift zijn geslagen door oorlog en onderdrukking. Fanatieke aanhangers van religies terroriseren elkaar en onschuldige burgers. De veroorzakers van deze ellende zijn een kleine groep personen en organisaties in strijd naar de macht van deze planeet en omgeving.

Ik hoop dat we in 2016 de weg inslaan van een klimaatneutraal Salland. En ik hoop ook dat er een beweging ontstaat die de verstikkende regels in het oerwoud van de huidige bureaucratie aan de kaak stelt. Dat we hier in de regio kansen pakken. Dat we ruimte maken voor anderen en ideeën ten uitvoer brengen waarbij het persoonlijke ego van ondergeschikt belang is.

Voor iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst.”

Jan Oostewechel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.