Home / archiefcentraal / st jorismis van herman finkers in oudleusen

st jorismis van herman finkers in oudleusen

Het Drents Vocaal Ensemble viert haar 35-jarig jubileum met drie concerten. Het derde is, na Norg en Odoorn, in de Protestantse kerk in Oudleusen. Het Drents Vocaal Ensemble heeft zich hiervoor versterkt met projectzangers uit onder andere Ommen. Speciaal voor dit jubileum heeft het DVE de Sint Jorismis van Herman Finkers ingestudeerd. Deze huwelijksmis van Herman Finkers wordt na de pauze uitgevoerd. Het is een bijzondere mis met af en toe een frisse, muzikale knipoog.

Voor de pauze heeft DVE een nauwkeurige selectie gemaakt uit haar bekende repertoire. Ze voeren stukken uit van Gastoldi, Wikander, Rachmaninov, Duruflé, Poulenc en Elgar. Het koor staat onder leiding van dirigent Bernard Slofstra uit Dedemsvaart. Jan de Roos begeleidt het koor op orgel en piano.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.