Home / archiefcentraal / schaatsers stokvisdennen pakken zilver met provincie

schaatsers stokvisdennen pakken zilver met provincie

IJsclub Stokvisdennen was goed vertegenwoordigd, met vijf rijders van de 24 die er per gewest meededen, verdeeld over de categorieën pupil A/B, junior C en junior B. Deze vijf rijders maken allen deel uit van de baanselecties in Deventer. A-pupillen Joep Wennemars en Mees Hulst haalden samen met selectiegenoot Chris Fredriks belangrijke punten binnen door op de 500 meter voor een ‘full sweep’ te zorgen, een Overijssels podium. Fredriks won in een baanrecord, Wennemars kreeg het zilver omgehangen, Hulst eindigde een tiende achter hem.

Op de 700 meter kwamen ze allebei wat lager uit, maar wel in de top 10, met een vijfde plaats voor Hulst en een achtste voor Wennemars. Bij de junioren C voor Stefan Westenbroek net geen podium, met een vierde plaats op de 500 en ook voor hem een achtste plaats op de tweede afstand, de 1000 meter. B-junior Anke Breunis werd 15e en 11e op deze afstanden en dook met een nieuw persoonlijk record van 1:28,35 ruim onder de limiet van 1:29 die toegang geeft tot klasse 1, de beste schaatsers per leeftijdscategorie. Stijn Hulst tenslotte eindigde bij de B-junioren als elfde op de 500 en veertiende op de 1500.

Marathon
Op andere banen werden mooie marathonresultaten neergezet. Zo sprintte Erben Wennemars woensdag in de nieuwe Elfstedenhal naar een prima derde plaats bij de landelijke beloften. Op zaterdag werd B-pupil Loek van Vilsteren eerste bij de jeugdmarathon in Deventer en Mats ten Cate derde in dezelfde wedstrijd. Arno Broekhuis won daar bij de jongste masters.

In Den Haag, bij de landelijke dames, nam neo-seniore Chantal Hendriks het voortouw door al vroeg in de wedstrijd weg te springen, maar helaas slaagde deze ontsnapping niet. Later in de wedstrijd zat ze net niet bij een kopgroep van 16 dames, maar lukte het A-junior Loes Adegeest juist net wel om daar bij te komen. Na een periode met een vervelende rugblessure, waardoor ze eerdere marathons niet uit kon rijden, sprintte zij nu zelfs naar een zeer verdienstelijke tiende plaats.

Supersprint
In Dronten stond voor de pupillen de supersprint op het programma. E-pupil Britt van der Linden verbeterde hier haar pr en clubrecord op de 300 meter fraai tot 35,59 en kreeg een gouden plak omgehangen als snelste over twee keer 100 en twee keer 300.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.