ruim 700 wandelaars genieten op lemelerberg

“In alle vroegte werden een paar grote aanhangers stampvol met spullen de berg opgetrokken om de berg om te toveren in een grandioze kerstsfeer. En sfeervol was het. Lemelerveld en omstreken, wat hebben jullie het team verrast met zo’n grote opkomst en zulke warme reacties.

Na een paar uur stonden alle poppetjes op de plaats, waren een aantal zitjes met strobalen gecreëerd, de levende kerststal ingericht en kwam de kudde ook nog even langs, op weg naar zijn plek op het parcours. Getooid met een mooie kerstmuts trok een niet aflatende stroom wandelaars vanaf 10.00 uur richting de berg, onderweg bijgestaan met allerlei nuttige en nutteloze aanwijzingen van engelen, koningen en herders. Vooral de koningen waren duidelijk de weg kwijt en waren zonder sterallures wel zoekende naar een ster. Geen goud, wierook en myrre, maar dit keer ging het meer over smartphones en beltegoeden. Ook trok de herder met de kudde en haar hond Skyler veel belangstelling.

De wegen waren niet overal even gemakkelijk voor de korte beentjes in de stoet, maar uiteindelijk werd de zoektocht naar de sterren en de weg naar Bethlehem toch beloond met een ontzettend gezellig onthaal op het rustpunt. Daar konden ze zich tegoed doen aan de gratis ranja en pannenkoeken. Voor de ouders was er ook voldoende voor de inwendige mens en een bult gezelligheid. De catering moest alle zeilen bijzetten om de 700 aanwezigen te voorzien van een natje of een droogje.

Veel bekijks kreeg de levende kerststal met een echte ezel en het kindje Jezus, voor de gelegenheid geheel in stijl voorzien van een Acon kerstmuts. De tocht kon vervolgd worden met een ritje met paard en wagen. De mengroep was met zeven spannen paarden met koetsen aanwezig voor een ontspannen ritje door de zandweg. Klasse jongens. Ook werden veel vermoeide wandelaars door hun rechtstreeks naar het eindpunt teruggebracht. Moe maar zeer voldaan kon iedereen daarna huiswaarts keren.

Team Sukerbiet heeft een heel warm gevoel overgehouden aan het evenement. Niet alleen door het prachtige weer, maar ook door de vele warme reacties, de spontane donaties en de spontane bijdrage tot de gezellige sfeer. Wederom is gebleken, dat ze kan rekenen op de steun van de gemeenschap en dit geeft weer extra energie om het volgende evenement te organiseren: 21 februari de Trailrun, wederom op de Lemelerberg.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.