rommelig ozc wint van hekkensluiter

OZC trof in WZC een ploeg die met twee spitsen en vooral negen man erachter verdedigend speelde en loerde op de counter. OZC had moeite met het spel van de bezoekers en kwam lastig in hun eigen spel. De bezoekers wisten hier goed van te profiteren in de eerste helft en kwamen al snel op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Robin de Gruijter.

OZC stelde echter nog binnen vijf minuten orde op zaken en het was Floris Buitenhuis die de thuisploeg weer op gelijke hoogte schoot. OZC probeerde in de eerste helft verder voornamelijk door het centrum op te bouwen dat echter vol stond met spelers van WZC. Mede hierdoor kwam de thuisploeg niet tot veel kansen in de eerste helft en was 1-1 de ruststand.

Na de rust pakte de ploeg van Marc Lobbert het wat beter op al bleef het in balbezit onzorgvuldig. Na een uur spelen had OZC echter een goede fase en scoorde het meteen ook twee keer. Frank Jansen maakte beide doelpunten en schoot OZC naar een 3-1 voorsprong. Daarna verviel OZC echter weer in hetzelfde probleem als vorige week, tot ergernis van trainer Marc Lobbert.

“Dan vergeten we net als vorige week te voetballen en gaan we achteruit leunen. Krijgen we een ongelukkige handsbal en dus een penalty tegen en staat het 3-2”, zo beschreef Lobbert de situatie die leidde tot de aansluitingstreffer van WZC via wederom Robin de Gruijter. OZC liet zich dit keer echter niet de wedstrijd uit handen nemen en tilde dankzij de derde van Frank Jansen de voorsprong al snel weer naar een marge van twee goals: 4-2.

Daarna kreeg OZC ook nog kansen op de 5-2 maar deze waren niet aan de aanvallers van de ploeg uit Ommen besteed. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar waardoor OZC weer drie welkome punten bij mocht schrijven, zeker met het ‘kraker weekend’ van volgende week in het vizier. Verdedigend zal het dan echter wel beter moeten, zo vond Lobbert.

“We krijgen nu in drie wedstrijden tien goals tegen, dat is veel te veel. Als wij een rol van betekenis willen gaan spelen in deze klasse moeten we echt beter gaan verdedigen en ook beter gaan herkennen hoe we ons gaan aanpassen aan de tegenstander. Als dat lukt kunnen we echt in de top gaan meedoen, zo niet dan haken we een beetje af. Volgende week moeten we zeker winnen als we nog een rol van betekenis willen gaan spelen”, aldus Lobbert.

Volgende week staat in de zaterdag 3e klasse C een ongemeen spannende laatste speelronde op het programma voordat de winterstop aanbreekt. Omdat koploper Lutten vandaag verrassend onderuit ging bij VHK zakt het naar de derde plek op de ranglijst. Volgende week staat naast Gramsbergen – OZC ook Lutten – Bergentheim op het programma. Als OZC weet te winnen kan het de aansluiting met de top drie weer hervinden.

Stand bovenin 3C:
1. Bergentheim – 27
2. Gramsbergen – 26
3. Lutten SC – 25
OZC Ommen – 20

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.