rokes erf proef geniet beleef het boerenleven

De stieren van het ras Belgisch Blauw worden gehouden voor het vlees. Het vlees heeft een bijzondere kwaliteit. Het is mager, mals en sappig. De stieren blijven lange tijd op het bedrijf. Ze krijgen zodoende voldoende tijd om een goed leven te hebben en om uit te groeien tot imposante volwassen beesten. Een langer leven en een goede manier van voeren maakt dat deze stieren meer vetbedekking krijgen en het de malsheid van het vlees verbetert. Ook bij de slager is er geen haast geboden. Het vlees krijgt ruim de tijd om af te sterven alvorens een ambachtelijke slager het klaarmaakt. Wat ook weer de malsheid ten goede komt.

Het is 25 jaar geleden dat de stierenstal gebouwd is, waarna het bedrijf bijna 22 jaar geleden begon met het verkopen van vlees van deze stieren. Kleinschalig, verpakt in pakketten, met een vriendschappelijke prijs, ging het vlees de deur uit. Tegenwoordig kan men er ook terecht voor een kleinere hoeveelheid rundvlees zoals biefstukjes, entrecote, riblappen, gehaktproducten, enzovoorts. Maar het kleinschalige en de vriendschappelijke prijs bleef, al die jaren.

Het bedrijf heeft als hoofdtak een melkveehouderij en daar gaat veruit de meest aandacht naar toe. Toch legt Boerderij Rokes Erf na deze 25 jaar even de aandacht op de stieren. Leuke decoratieve witte kistjes zijn er gedurende de hele decembermaand te vullen met (h)eerlijk rundvlees vanaf het mooie bedrag van €25,00. Alsof dat nog niet genoeg is krijgt elke bezoeker een gratis bieflapje, mét een heerlijk recept daarbij. Want natuurlijk is er in al die jaren veel ervaring opgedaan hoe het vlees het beste te bereiden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.