pec speelt gelijk tegen n e c na teleurstellende tweede helft

De eerste helft verliep voor PEC erg plezierig. In de 21ste minuut ligt de eerste goal tussen de palen. Australiër Trent Sainsbury kopt de 0-1 binnen na de vrije trap van Stef Nijland. Voor de eerste goal waren er kansen voor beide ploegen, maar PEC had de overhand. N.E.C maakte haar kans slecht af. Queensy Menig mist omdat hij uit een moeilijke hoek schiet en ook Stef Nijland maakt niet de eerste treffer. Hij schiet over vanaf de rand van het strafschopgebied.

De 0-2 valt vlak voor rust in de 44ste minuut. Een lange bal van Thomas Lam is Van Eijden te machtig, waarna Veldwijk vrij baan heeft en koeltjes Zwolle op 0-2 zet. Na de extra tijd door gaan de Zwollenaren gerust naar de kleedkamer met een 0-2 voorsprong.

Na de rust beginnen beide ploegen zonder wissels. In de eerste helft was PEC de sterkere ploeg, maar daar komt in de tweede helft verandering in. Die hebben een goede peptalk gehad in de kleedkamer. In de 53ste minuut maakt Bikel er 1-2 van. De Nijmegenaren ruiken bloed en jagen fanatiek door op zoek naar de gelijkmaker. N.E.C creëert dan ook aardig wat kansen. In de 62ste minuut is de gelijkmaker daar. Een troost: het was een prachtige goal.

Er komen nog meer kansen, zelfs gevaarlijke waar er bijna nog een bal van in het doel van de Zwollenaren ligt, maar dat wordt voorkomen. Beide ploegen voelen het einde van de wedstrijd aankomen. Er worden wat meer overtredingen gemaakt en er wordt gewisseld: Trent Sainsbury maakt plaats voor Gustavo Hebling bij PEC. Bouy zakt een linie terug. Ook N.E.C. gaat wisselen: Sleegers wordt vervangen door Appiah.

In de 82ste minuut komt Zwolle nog bijna weer op voorsprong door een schot van Veldwijk, maar helaas: op de paal. Beide teams komen nog aan paar keer dichtbij een voorsprong. Het kan alle kanten op. Lazic komt nog in de plaats voor Menig en bij PEC debuteert Sander Thomas, hij vervangt Stef Nijland. In de drie minuten extra tijd krijgt de thuisclub nog een corner, maar die wordt niet benut. Eindstand N.E.C. – PEC Zwolle: 2-2.

Lars Veldwijk over de tweede helft: ‘‘Je weet dat ze vol gas geven, toch gingen we daar niet goed mee om’’.

Ron Jans: “Het wapen om hier te winnen is de counter. Op basis daarvan hadden we in de eerste helft de wedstrijd moeten beslissen. Na rust hadden we het zó moeilijk. Na de 2-2 toonden we veerkracht, knokten we en hadden we kunnen winnen en verliezen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.