Home / archiefcentraal / ozc zegeviert in topper

ozc zegeviert in topper

De uitwedstrijd op bezoek bij nummer twee Gramsbergen van vanmiddag was een cruciaal duel voor nummer vier OZC als het nog een rol van betekenis wilde spelen bovenin de zaterdag 3e klasse C. Zeker aangezien ook de nummers één en drie van de ranglijst, Bergentheim en SC Lutten, het vanmiddag tegen elkaar opnamen.

OZC bewees zich vanmiddag dan ook een uitstekende dienst. Het was de betere ploeg op sportpark ’t Hoge Holt in Gramsbergen en stapte na negentig minuten spelen verdiend met drie punten van het veld. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht en werd er niet gescoord. In de tweede helft trok OZC de overwinning naar zich toe.

In de 52e stond Floris Buitenhuis namens OZC aan de basis van de openingstreffer. Op aangeven van Buitenhuis met een fraaie hakbal ging Frank Jansen alleen op de keeper van Gramsbergen af. Jansen miste maar vanuit de rebound mocht Ruben Biemans de openingstreffer voor zijn rekening nemen: 0-1. Vervolgens trof OZC in de persoon van Koen Tip ook nog de lat maar bleef de beslissende 0-2 lange tijd uit. In blessuretijd kwam voor OZC echter aan alle onzekerheid een eind. Bram van Rijn schoot in de 91e minuut de bevrijdende 0-2 binnen.

In de persoon van Marc Lobbert kende OZC dan ook een tevreden trainer. Lobbert kondigde vorige week al aan dat het duel van vandaag cruciaal was om nog een rol van betekenis te spelen en zag zijn ploeg vanmiddag de belangrijke drie punten binnen slepen.

“We hebben verdiend gewonnen. We kregen de laatste weken de goals te makkelijk tegen en hebben daarom van te voren het accent wat meer op het verdedigende gelegd om zo min mogelijk weg te geven. Dat hebben de jongens vanmiddag heel volwassen gedaan moet ik zeggen”, zo prees Lobbert zijn spelers en roemde daarbij in het bijzonder Floris Buitenhuis, die met een fraaie actie vanmiddag de 0-1 inleidde.

“Groot compliment naar de groep maar ook naar Floris Buitenhuis in het bijzonder. Hij stond de laatste weken in de spits maar vandaag weer centraal achterin en zorgde daarmee voor rust in de ploeg. Mooi dat hij dan ook met zo’n geweldige actie voorafgaand aan de 0-1 een beslissende rol speelt”, zo vertelde Lobbert.

Naast dat OZC zelf dus van de nummer twee van de ranglijst won, ging ook de koploper in 3C vanmiddag onderuit. Lutten ging vlak voor tijd met de overwinning aan de haal in Bergentheim waardoor de verschillen weer wat kleiner worden bovenin 3C. OZC heeft nu net als de meeste ploegen in 3C winterstop en hervat de competitie in het nieuwe jaar op 23 januari in eigen huis tegen Nieuwleusen. OZC en Nieuwleusen staan nu gezamenlijk met 23 punten op een gedeelde vierde plek in 3C.

Stand bovenin 3C:
1. Lutten SC – 28
2. Bergentheim – 27
3. Gramsbergen – 26
4. OZC – 23
5. Nieuwleusen – 23

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.