ommenaar veurink stopt bij fc twente vrouwen

“Veurink was bij de start van het meiden- en vrouwenvoetbal in 2007 al betrokken bij de meidenafdeling binnen FC Twente”, meldt de club. “In het seizoen 2008-2009 werd de 29-jarige Ommenaar assistent bij de eerste selectie om in de winterstop van het seizoen 2011-2012 de functie van hoofdtrainer op zich te nemen. Onder leiding van Veurink werd FC Twente Vrouwen drie keer kampioen van Nederland en twee keer van de BeNe League. Afgelopen seizoen kwam daar de KNVB beker nog bij. Met ingang van dit seizoen vervult Veurink binnen de nieuwe organisatie van de stichting niet alleen de rol van hoofdtrainer maar ook die van technische manager.”

Arjan Veurink op de website van FC Twente: “Sinds het eerste seizoen in 2007 ben ik betrokken bij het meiden- en vrouwenvoetbal binnen FC Twente. Van trainer van de jongste talenten tot aan hoofdtrainer en technisch manager van FC Twente Vrouwen. Alle aspecten heb ik dus van dichtbij mogen meemaken. Als hoofdtrainer heb ik de afgelopen vier seizoenen geweldige momenten beleefd. Met een team en staf toewerken naar sportieve hoogtepunten, zoals de kampioenschappen en de bekerwinst, dat is toch waar je het voor doet als trainer. Met het uitschakelen van Bayern München in de Champions League hebben we een historische prestatie neergezet en daarom voelde dat zeker ook als een prijs.”

Trots
“Ik ben er trots op met een geweldige staf en organisatie een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Twente”, gaat Veurink verder. “Voor mijn ontwikkeling als trainer is het denk ik goed om komend seizoen in een andere keuken te kijken, en daardoor nieuwe ervaringen op te doen. Dat ik de afgelopen jaren in het meiden- en vrouwenvoetbal gewerkt heb wil niet zeggen dat ik me alleen daar op focus. Deze week wordt er nog getraind en dan is het winterstop voor ons. Het is vanzelfsprekend dat ik dit seizoen in stijl wil afsluiten en dat betekent maar een ding: kampioen worden. Daar zullen we met zijn allen in de tweede seizoenshelft alles aan gaan doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.